Anne usulü köftenin sönmesini önlemek için bir bardak ekleyin yeter.
Oluşturma: 29.05.2024 13:05
Güncelleme: 29.05.2024 13:06
Anne usulü köfte sofraların vazgeçilmezidir. Taze çekilmiş ve sinirleri alınmış kıymalarla hazırlanan bu nefis lezzet adeta damakları çatlatıyor.
Fakat köfte hazırlarken bilmeniz gereken bazı püf noktalar var. Çünkü bunları bilmediğinizde ve uygulamadığınızda köfteniz sönebiliyor.
PÜF NOKTA: Tek yapmanız gereken sade maden suyunun köfte harcına eklemek. Maden suyu köftenizin adeta eti puf gibi kabarmasını sağlıyor.
Ayrıca köfte harcına kimyon eklemek de vücutta oluşacak gazı önlüyor.
Köfte çok lezzetli bir besindir ve insan sağlığı için de faydalıdır. Köftenin lezzetini artırmak ve sönmesini önlemek ise oldukça basit. Tek yapmanız gereken bir şişe sade maden suyunu harca eklemek.
nefisyemektarifleri.com sitesinde yer alan bilgiye göre sönmeyen köfte için gereken malzemeler şöyle:
Köfteyi olduğundan daha lezzetli yapmak için bazı püf noktaları yukarıda paylaştık. Şimdi de adım adım sönmeyen köftenin tarifini verelim:
Soğanı rendeleyip suyunu sıkıyoruz. Sarımsağı rendeleyip, maydanozu ince kıyıp kıymaya katıyoruz.
Diğer malzemeleri katıp iyice 5 dk yoğuruyoruz.
Dolapta bir kaç saat dinlendirip şekil veriyoruz.
Az yağ koyduğumuz tavada iki tarafını mühürledikten sonra kısık ateşte kapağını kapatıp pişiriyoruz.
Nefis sönmeyen köftelerimiz servise hazır. Dilerseniz yanında acılı sos ve taze kızartılmış patatesle servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Kaynak: nefisyemektarifleri.com
Derleme: ekoltv.com.tr