İftar sofrasına çok yakışıyor: Hem lezzetli hem de doyurucu. Ekşili köfte çorbası nasıl yapılır?

Malzemeler
2 adet orta boy patates
2 adet orta boy havuç
Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Bir tutam maydanoz
7 su bardağı sıcak su (1400 ml)
Köftesi için;
250 gram az yağlı dana kıyma
1 adet yumurta akı
4 yemek kaşığı ince bulgur
1 adet küçük boy rendelenmiş kuru soğan
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
1,5 çay kaşığı tuz
Köfteleri bulamak için;
Un
Terbiyesi için;
1 adet yumurta sarısı
3 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
Yapılışı;
İlk olarak uygun bir kabın içerisine 250 gram kıyma, 1 tane yumurtanın akı, 4 yemek kaşığı ince bulgur, 1 tane rendelenmiş soğan, 1,5 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı kimyon, yarım çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı pul biberi alarak köfte harcımızı yoğuralım.
Köfte harcından küçük küçük parçalar kopararak elimizle yuvarlayalım ve köftelerimize şekil verelim.
Şekillendirdiğimiz köfteleri un serptiğimiz bir tabağa alalım. Tüm köftelerin una bulanmış olmasına dikkat edelim.
Diğer taraftan patates ve havucu soyalım. Akabinde tencereye yarım çay bardağı kadar sıvı yağı alalım.
Havuç ve patatesleri tencerenin içerisine ilave edelim. Bu şekilde bir miktar kavuralım.
Ardından içerisin 7 su bardağı sıcak su ilave edelim. Su kaynamaya başladıktan sonra una bulanmış köfteleri tencereye aktaralım. 10 dakika kadar çorbamızı bu şekilde kaynamaya bırakalım.
Diğer taraftan terbiyesi için bir kaseye 3 yemek kaşığı yoğurt, 1 tane yumurtanın sarısı ve yarım limonun suyunu alarak tel çırpıcıyla çırpalım.
Çorbanın suyundan birkaç kepçe kadar alarak terbiyeyi ılıtalım.
Terbiyeyi yavaş yavaş çorbaya ilave ederken bir taraftan karıştırma işlemini gerçekleştirelim. Çorbayı bu şekilde 5 dakika kadar pişirelim.
Ocağı kapatmaya yakın içerisine 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber ve bir tutam ince kıyılmış maydanozu ilave ederek son kez karıştıralım.
Tarif: Nefis Yemek Tarifleri