Eski ABD Temsilciler Meclisi Nancy Pelosi, ABD Başkanı Joe Biden’ın 5 Kasım’da yapılacak olan başkanlık seçimleri yarışından çekildiğini açıklamasının ardından sosyal medya hesabından Biden’a teşekkürlerini sunduğu bir açıklama yayımladı.

Pelosi “Başkan Joe Biden, ülkemizi her zaman ilk sıraya koyan vatansever bir Amerikalıdır. Vizyon, değerler ve liderlik mirası onu Amerikan tarihinin en önemli Başkanlarından biri yapıyor. ABD’nin vaadine her zaman inandığı ve insanlara bu vaatlere ulaşma fırsatı verdiği için Başkan Biden'a sevgi ve minnetle. Tanrı ABD’yi Joe Biden'ın büyüklüğü ve iyiliğiyle kutsadı” ifadesinde bulundu.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkanı Joe Biden Pazar akşamı 5 Kasım’da ABD’de düzenlenecek olan başkanlık yarışından çekildiğini ve yerine Kamala Harris’i desteklediğini duyurdu.

Geçen günlerde Pelosi, Biden’ı 5 Kasım seçimleri öncesinde yapılan kamu yoklama anketlerine dayanarak Trump’ı yenemeyeceğine dair uyarmıştı. Öte yandan Demokratların Temsilciler Meclisi’ni kaybetme riski ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekmişti.

Biden’ın Pelosi’ye yanıt olarak kendisini önde gösteren anketleri öne sürerek danışmanları ile bu konuyu görüşeceğini aktardığı bildirilmişti. Pelosi ile Biden, 27 Haziran’da ABD Başkanı’nın canlı yayındaki tartışmada Trump’a karşı etkin performans gösterememesinden bu yana ikinci kez görüştü.

Pelosi’nin Biden’a açıkça çekilmesini söyleyip söylemediği belirsiz olsa da görüşme, Demokratların adaylık konusunda artan endişesini yansıtıyordu.

Öte yandan Biden, ülkesi için "iyi şeyler" yaptığını ve "daha yapılacak çok şey" olduğunu savunarak, adaylığını sürdürme niyetinde olduğunu söylemişti.