Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) iş birliği ile bireysel kredi kartlarına ilişkin önemli adımlar attı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyen vatandaşlar, 60 aya kadar biriken tutarı yapılandırabilecek. Kredi kartı borcu yapılandırma nedir, ne zaman başlayacak? Kredi kartı borç yapılandırma kaç ay, şartları nelerdir?
KREDİ KARTI BORCU YAPILANDIRMA NEDİR, KAÇ AY?
bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyen vatandaşlar, 60 aya kadar biriken tutarı yapılandırabilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, kredi kartı borç yapılandırmada, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), vatandaşların bireysel borçlarını 60 aya kadar yapılandırması için imkan sağlayacak. Asgari ödeme tutarını ödeyemeyen, kredi kartı limiti 50 bin lira ve üzerinde olan kişiler, bankalar tarafından yapılandırmanın başlayacağı tarihi araştırıyor.
KREDİ KARTI BORCU YAPILANDIRMA NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) aldığı karara göre, bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranları kredi kartı dönem borcuna göre referans orana bağlı olarak farklılaştırılırken, belirlenecek oranlar 24 Ekim'de açıklanacak ve 1 Kasım'da yürürlüğe girecek. Bireysel kredi kartı borçları 60 aya kadar yapılandırılabilecek. Dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler, mevcut kredi kartı borç bakiyelerini 60 aya kadar taksitlendirebilecek. Her aya düşen taksit miktarı, ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek.
KREDİ KARTI BORÇ YAPILANDIRMA ŞARTLARI NELERDİR?
Kredi kartı borç yapılandırmasında, bireysel kredi kartı borçları asgari ödeme tutarını ödeyemeyen, kredi kartı limiti 50 bin lira ve üzerinde olan kişiler 60 aya kadar yapılandırılabilecek. Dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler, mevcut kredi kartı borç bakiyelerini 60 aya kadar taksitlendirebilecek. Her aya düşen taksit miktarı, ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenecek.