Yediğiniz tüm poğaçaları unutun: Puf puf kabaran poğaça yapmanın sırrı bulundu. Yumuşak poğaça nasıl yapılır?

Yumuşacık puf puf kabaran poğaça yapmanın sırrı bulundu. Pastanedekilere taş çıkaracak o tarif. Yumuşak poğaça nasıl yapılır?
Yediğiniz tüm poğaçaları unutun: Puf puf kabaran poğaça yapmanın sırrı bulundu. Yumuşak poğaça nasıl yapılır?

Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

2 yumurta akı

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ılık su

1 paket instant maya

4 yemek kaşığı şeker

5,5-6 su bardağı un

1 yemek kaşığı tuz

Arası İçin;

Kaşar peyniri

Üzeri İçin;

Yumurta sarısı

Sıvı yağ

Malzemeler;

Yoğurma kabının içerisine yumurta aklarını alalım. Ardından süt, sıvı yağ, ılık su, maya ve şekeri alalım ve karıştıralım. Ardından unu da içerisine ilave edelim. Tuzu da ilave edip hamur formuna gelinceye kadar yoğuralım.

Hamuru iyice yoğurduktan sonra üzerini streç film ile kapatalım ve 1,5 saat kadar mayalanmaya bırakalım.

Güzelce kabaran hamurunuzu hafif un serili olan tezgaha aktaralım ve hamuru 1-2 kez daha yoğurduktan sonra havasını alalım.

Hamurumuzu 20 eşit parçaya bölelim ve elimizle beze haline getirelim.

Pişirme kağıdı serili olan fırın tepsisinin içerisine elimizle iyice yuvarladıktan sonra dizelim.

Tüm poğaçalarımızı şekillendirdikten sonra tekrar tepsi mayası için bekletmeye alalım. Bu aşamada dilerseniz üzerini örtü ile örterek 45 dakika bekletebilirsiniz. Ya da 50°C de çalıştırdığınız fırında yaklaşık 15-20 dakika kadar mayalanmaya bırakabilirsiniz.

pogaca-nasil-yapilir.png

Daha önce ayırdığımız yumurta sarılarına 2-3 yemek kaşığı sıvıyağı ilave edip karıştıralım. Çörek otu ve susam serpiştirdikten sonra 185 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirelim.

Tarif: Nefis Yemek Tarifleri

Kaynak:ekoltv.com.tr