Volkan Konak kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Volkan Konak nereli, kaç yaşında öldü?

‘Mimoza’, ‘Ayletme Beni’, ‘Yarim Yarim’ gibi şarkılarla tanınan usta sanatçı Volkan Konak hayata veda etti. KKTC’nin İskele kentindeki konserde sahnede fenalaşan Konak, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Konak’ın vefatı sonrasında Sağlık Bakanlığı yazılı açıklama yaptı. Ünlü sanatçının vasiyetinde, “Siz sevenlerime vasiyetimdir, ne olur ben ölünce gömmesinler beni toprağa. Yaksınlar benim tüm bedenimi. Ve bir kutuya koyup Karadeniz'imin üstüne bir helikopterle savursunlar tüm küllerimi. Özellikle de Trabzon'umun üstüne." dediği de ortaya çıktı. Peki, Volkan Konak kimdir, neden öldü, hastalığı neydi? Volkan Konak nereli, kaç yaşında öldü?
VOLKAN KONAK NEDEN ÖLDÜ, HASTALIĞI NEYDİ?
Volkan Konak, 58 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.
Sağlık Bakanlığı’nda Volkan Konak’ın vefatı üzerine yapılan paylaşım şöyle:
"Bu gece aniden rahatsızlanması nedeniyle 00.17’de Mağusa Devlet Hastanesi’ne müracaat ettirilen sanatçı Volkan Konak, 00.42’de tüm müdahalelere rağmen maalesef hayatını kaybetmiştir. Detaylı açıklama Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimliği tarafından yazılı olarak yapılacaktır."
VOLKAN KONAK CENAZESİ NE ZAMAN?
Volkan Konak'ın cenazesinin Gazimağusa Devlet Hastanesi morgundan alınarak öğle saatlerine doğru başkent Lefkoşa'daki Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesinde bulunan Adli Tıp Birimi'ne kaldırılacağı ve burada otopsi işlemi yapılacağı öğrenildi. Cenazenin, otopsi işlemlerinin ardından uçakla Türkiye'ye gönderilmesi bekleniyor. Türkiye'nin Gazimağusa Başkonsolosluğu yetkilileri de işlemleri yakından takip ediyor.
VOLKAN KONAK KİMDİR?
Volkan Konak, 1967’de Trabzon'un Maçka ilçesinin Yeşilyurt köyünde dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Maçka'da tamamladıktan sonra, 1983 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuvarı'na girdi. 1988 yılında konservatuvarı bitirdi ve aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesinde Halk Müziği üzerine Sosyal Bilimler yüksek lisans eğitimine başladı. 1991 yılında yüksek lisans eğitimini tamamladı.
VOLKAN KONAK’IN KARİYERİ
Sanat ve müzik hayatına 1989 yılında Maçka yöresinde yaptığı derleme çalışmalarını topladığı “Suların Horon Yeri” adlı müzik albümüyle başlayan Konak, daha sonra beste çalışmalarına başladı. Nâzım Hikmet, Yaşar Miraç, Ömer Kayaoğlu, Sunay Akın, Sabahattin Ali gibi şairlerin eserlerini besteleyerek müziğini, tarzını belirleyen Konak, beste müziğinin içerisine etnik motifleri katarak örneği olmayan kendine özgü bir tarz yarattı.
Karadeniz müziğini evrensel müzik formlarıyla buluşturarak özgün bir yapıda yeniden şekillendiren Konak,Efulim'i 1993 yılında yaptı. 1994 yılının Ekim ayında “Gelir misin Benimle” adlı albümünü hazırladı. Askerlik görevi nedeniyle bir süre çalışmalarına ara veren Konak, askerlik görevini tamamladıktan sonra üçüncü albümü Volkanik Parçalar'ın çalışmasına başladı. Konak, 1998 yılının Nisan ayında kendisi tarafından kurduğu Kuzey Müzik Prodüksiyon isimli firmasından Pedaliza isimli albümünü çıkardı.
1993 yılından bu yana albüm çalışmalarında yaklaşık elli adet bestesini sergiledi ve bu çalışmalar sonunda Gazeteciler Cemiyeti, çeşitli vakıf ve dernekler tarafından yılın sanatçısı seçildi. 1997 yılında Politika dergisi tarafından Yılın En İyi Müzik Sanatçısı seçildi. Volkan Konak’ın 1993 yılında ürettiği bir bestesinin tüm dünya hakları "Kuzey Müzik Prodüksiyon" ile Fransız prodüktör Alain Finet arasında yapılan sözleşme sonucunda Alain Finet tarafından satın alındı. 1998'den itibaren albümlerinde Karadeniz dışında İç Anadolu, Doğu Anadolu, Ege ve Kıbrıs yörelerinden de türküler seslendirdi.
2000 yılında Şimal Rüzgarı adlı albümünü DMC'den çıkararak dinleyicilerine ulaştırdı. 2003 yılı Aralık ayında 3,5 yıl aradan sonra yine DMC etiketiyle yayımlanan Maranda isimli albümü çıktı. 2006 yılında ise Mora isimli albümüyle müzikseverlerle buluştu. Mora albümünde olan ve ablası Nuran Bahçekapılı'nın sözlerini yazdığı "Gardaş" adlı eseri Kazım Koyuncu anısına besteledi. Besteci ve söz yazarı kimliğinin yanı sıra şiirsel yönü de olan Volkan Konak'ın birçok şiiri mevcuttur. Konserlerinde şarkılarının yanı sıra birçok şairden şiirler de okuyan Volkan Konak, anlattığı esprili hikâyeleriyle izleyenlerinin ilgisini çekerdi.
İki yıl süren Çernobil araştırmasıyla bu facianın Türkiye ve de özellikle Karadeniz Bölgesi üzerindeki etkilerini derleyip belgelendirdi. Kanserden babası dahil birçok yakınını kaybeden ve bunun acısını devamlı içinde duyan Volkan Konak, sözlerini ablası Nuran Bahçekapılı'nın yazdığı "Cerrahpaşa" adlı eserini babası için besteledi. Yıllardır Karadeniz Bölgesi'ndeki kanser vakalarının artışına dikkat çekmek için uğraşan Volkan Konak, bölgeye Kanser Araştırma Hastanesi kurulması için mücadele etti.
Volkan Konak hayatını kaybetti! Sahnede bir anda fenalaşmıştı
2009 yılında Mimoza adını verdiği yeni albümüyle sevenleriyle tekrar buluşan Volkan Konak, Mimoza albümünün ilk klibini "Göklerde Kartal Gibiydim" adlı eserine, ikinci klibini ise "Mimoza Çiçeği" adlı eserine çekti. Albümünün üçüncü klip çalışmasını ise "Yarim Yarim" adlı eserine çekti.
2012 yılında ise Lifor isimli albümünü çıkararak sevenleriyle tekrar bir araya geldi. Lifor albümünün ilk klibi, "Nerdesin (Karagözlüm)" adlı esere çekildi. Albümün ikinci klip çalışması ise albümü dinleyen ve seven kişilerce yapılan istek üzerine "Ayletme Beni" adlı eser oldu. Bu albümünde ayrıca Neşet Ertaş'ın "Aşkın Beni Deleyledi" adlı eserini seslendirdi.
Kaynak:ekoltv.com.tr