Tam ölçülü mercimek köftesi yapmanın sırrı bulundu: Mercimek köftesi nasıl yapılır?
Beş çaylarının olmazsa olmaz lezzetlerinden mercimek köftesini tam kıvamında yapmanın sırrı bulundu. İşte mercimek köftesi için gerekli olan malzemeler...
Yayınlanma:

- 2 su bardağı kırmızı mercimek
- 5 su bardağı su
- 5 -6 dal taze yeşil soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- Tuz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- 1 adet limon suyu
Sosu İçin;
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su
Yapılışı;
- Uygun bir tencerenin içerisine mercimeğimizi alalım ve üzerine suyunu ilave ederek ara ara karıştıralım, mercimeği haşlanmaya bırakalım.
- Mercimeklerimiz haşlanırken bizde diğer malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım. Taze soğanı ve maydanozu ince ince olacak şekilde doğrayalım.
- Mercimeğimiz suyunu çektikten sonra ince bulguru içerisine ilave edelim ve karıştırarak tencerenin kapağını kapatalım.
- Ardından tenceremizi ocaktan alalım ve 30 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
- Mercimeklerimiz dinlenirken sosu için ocağa aldığımız uygun bir tavaya zeytinyağını alalım.
- Yemeklik doğradığımız soğanı da içerisine ilave edelim ve kavuralım.
- Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine salçayı ilave edelim ve iyice kavuralım.
- Suyumuzu da ekleyelim ve kaynamaya bırakalım.
- Dinlenen mercimekleri uygun bir karıştırma kabına alalım ve üzerine hazırladığımız sosu dökelim.
- Tuz, kimyon, karabiber, pul biber ve limon suyunu da ilave ederek homojen oluncaya dek karıştıralım.
- Kıydığımız soğan ve maydanozları da ilave edelim.
- Ardından karıştırdıktan sonra şekil verip servis edebilirsiniz.
Tarif: Nefis Yemek Tarifleri
Yaşam