MASAYA GELDİĞİ GİBİ BİTECEK: Bayram kahvaltısına puf puf poğaça yapmak isteyen denesin. Yumuşacık puf poğaça nasıl yapılır?

Yumuşacık puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif sayesinde kahvaltı sofrasında başka hiçbir şey tüketilmeyecek. Yumuşacık puf poğaça nasıl yapılır?
MASAYA GELDİĞİ GİBİ BİTECEK: Bayram kahvaltısına puf puf poğaça yapmak isteyen denesin. Yumuşacık puf poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler

  • 1 paket yaş maya (42 gr)
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt (200 ml)
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 6,5-7 su bardağı un

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • Susam

Yapılışı;

Yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket yaş mayayı alalım.

Maya eriyinceye kadar güzelce karıştıralım.

Ardından 2 tatlı kaşığı tuzu da ilave edelim ve güzelce yoğuralım.

Unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurmaya devam edelim.

Daha rahat yoğurabilmek için dilerseniz hamuru tezgaha olarak da devam edebilirsiniz. Toplamda bu tarif için 6,5-7 su bardağı un yeterli olacaktır.

Hamur hazırlanınca tekrar kabına alalım ve üzerini streç filmle kapatalım.

Ilık ortamda 1 saat kadar mayalandıralım. Sürenin sonunda hamur oldukça güzel şekilde mayalanacaktır.

Streci çıkarıp hamurun havasını alalım ve tezgaha alarak güzelce toparlayalım.

Bir hamur kesici veya bıçak yardımıyla önce birbirine eşit iki parçaya sonra toplamda on iki parça olacak şekilde hamuru bölelim.

Elde ettiğimiz hamur parçalarını elimizle yuvarlayarak beze haline getirelim.

Tüm parçaları yuvarlayarak beze haline getirdikten sonra fırın tepsisine dizelim.

Poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra susam yahut çörek otu serpiştirelim.

pogaca.png

10-15 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim. Ardından 180 derecelik fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.

Tarif: Nefis Yemek Tarifleri

Kaynak:ekoltv.com.tr