İftara 10 dakika kala bile yapabilirsiniz: 10 dakikada lezzet bombası. Kaşık tatlısı nasıl yapılır?

Malzemeler
1 litre süt
1 paket kedidili (12 adet)
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı toz şeker
1 yumurta sarısı
1 paket sade krem şanti
Yarım su bardağı soğuk süt (100 ml)
Üzeri için;
2,5 su bardağı süt (500 ml)
1 paket hazır çikolata sosu
Süsleme için;
Sütlü çikolata rendesi
Beyaz çikolata rendesi
Yapılışı;
İlk olarak tatlının kremasını hazırlamaya başlayalım. Tatlının kreması için uygun boylardaki bir tencerenin içerisine 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 çay bardağı nişasta, 1 çay bardağı un ve 1 tane yumurta sarısını alalım. Ocağı açmadan tüm malzemeyi bir süre çırpalım.
Ardından ocağı açıp sürekli karıştırarak kaynayıncaya dek pişirelim. Kremayı pişirirken ocağın kısık ateşte olmasına ve sürekli olarak karıştırmanızda büyük fayda bulunuyor.
Koyulaşan kremayı ocaktan alalım ve ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim.
Bu esnada kedidillerini 5-6 parçaya keselim.
Oda sıcaklığına geldiğinde kremaya 1 paket krem şanti ve yarım su bardağı soğuk süt ilave edip mikserle çırpalım.
Kestiğimiz kedidillerini kremaya dahil edelim ve bir kaşık yardımıyla iyice karıştıralım.
Tamamen karıştığında tatlımızı uygun bir borcama aktaralım. Sosu için küçük bir tencerenin içerisine 2,5 su bardağı sütü ve 1 paket hazır çikolata sosunu alalım. Pürüzsüz kıvama gelinceye dek güzelce pişirelim.
Kaynayan kıvam alan çikolata sosunun ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyelim. Ardından soğuyan tatlının üzerine dökelim. Buzdolabında en az 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
Tarif: Nefis Yemek Tarifleri