Hem çok lezzetli hem de çok pratik: Islak kek nasıl yapılır? Islak kek tarif

Islak kek yapmak isteyenler hemen bu tarifi denesin. Hem çok lezzetli hem de oldukça pratik. İşte ıslak kek için gerekli olan malzemeler...
Hem çok lezzetli hem de çok pratik: Islak kek nasıl yapılır? Islak kek tarif

Islak Kek İçin:

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un

Kek Kalıbını Yağlamak İçin:

  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Islak Kek Sosu İçin:

  • 1 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı tuz

Yapılışı;

Derin bir kasenin içerisine oda sıcaklığında 3 yumurtayı alalım ve 1 su bardağı şeker ile iyice çırpalım.

Ardından karışımın içerisine yağını ve sütü ilave edelim.

Sıvı karışımın içerisine 1 paket vanilin ekleyip yeniden karıştıralım.

Süzgeçten elediğimiz kakao, kabartma tozu ve unu sıvı karışıma ilave edelim.

Karışıma ekledikten sonra sadece kurular ve sıvılar homojen oluncaya dek karıştırın, aksi taktirde kekiniz çok fazla kabarmaz.

Yağlanmış ısıya dayanaıklı bir kabın içerisine karışımı dökün ve önceden ısıtılmış fansız 180 derecelik ayarda 30 dakika kadar pişirin.

Sos için ise 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı toz şekeri aktarın. Kekin daha ıslak kıvamlı olması için sütü arttırabilirsiniz.

islak-kek.webp

1 çay bardağı sıvıyağı ilave edin. 2 yemek kaşığı kakao ve yarım çay kaşığı tuzu karıştrıp bir taşım kaynatın.

Kaynayınca ocaktan alın. Fırından çıkan ıslak kekin üzerine hazırladığınız sıcak sosu dökün ve çekmesini bekleyin.

Tarif: Yemek.com

Kaynak:ekoltv.com.tr