Haftada 2 kez yiyenin kemikleri çelik gibi güçleniyor: Kimse bu kalsiyum deposunu bilmiyor

Kemiklerin sağlıklı ve güçlü bir formda olabilmesi için kalsiyum açısından zengin gıdaların düzenli olarak tüketilmesi son derece önemlidir. Kalsiyum, kemik sağlığını üstlenen bir çeşit mineral olurken kalsiyum aynı zamanda kalp ritmini ve kas fonksiyonunu da korumayı sağlar.
Kalsiyum açısından zengin gıdalar tüketmek, kemiklerin büyümesi ve güçlü kalmasına yardımcı olurken kas ve sinir işlevini de desteklemektedir. Peki kalsiyum hangi gıdalarda bulunur?
TAM BİR KALSİYUM DEPOSU: HAFTADA 2 KEZ YİYİN!
Kemikler sürekli olarak parçalanır ve yeniden oluşur. Kemik yapımı ve yıkımı arasında herhangi bir dengesizlik oluştuğunda ise osteoporoz oluşur.
Bilhassa 30 yaşından sonra kemik kaybının önüne geçebilmek için tüketilen gıdalara çok daha fazla önem vermek gerekir. İşte kalsiyum açısından zengin o gıdalar…
Kalsiyum açısından zengin pek çok gıda bulunurken ıspanak, pancar, ahududu, tatlı patates gibi gıdalar kalsiyum açısından bir hayli zengindir.
Tüm bunların yanı sıra kalsiyum açısından güçlü gıdalardan bir tanesi şüphesiz incirdir.
Kuru incir, sağlıklı ve tatlı bir gıda olurken aynı zamanda kalsiyum açısından son derece güçlüdür. Beslenme periyodunuza ekleyeceğiniz kuru incir ile kalsiyum depolamanız mümkün.
Kuru incir aynı zamanda doğal şeker açısından güçlü bir kaynak olurken, tatlı isteğinizi yok etmeye de yardımcı olur.