Günde 1 kere yemek kalp krizi riskini önlüyor: Uzun yaşamın sırrı bulundu!

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam içerisinde olabilmek için tükettiğimiz gıdaların hangi alanlara etki ettiğini bilmek ve bilinçli tüketim içerisinde bulunmak son derece önemlidir.
Ülkemizde ve dünyada pek çok kişi yaşamını kalp krizi nedeniyle kaybederken, kalp krizine ilişkin önlem alabilmek için tüketilen gıdalara dikkat etmek ve ağır yağlı gıdalardan kaçınmak oldukça önemlidir. İşte insan sağlığına bir hayli faydalı gelen o gıda...
HER GÜN YEMEK KALP KRİZİ RİSKİNİ ÖNLÜYOR!
Güçlü antioksidanlar ve mineraller açısından zengin avokado, insan sağlığına son derece faydalı gelen gıdalar arasında yer alır. Bağışıklık sistemini güçlendiren avokado aynı zamanda sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına da katkı sağlar.
Kötü kolesterol seviyesinin düşmesini sağlayan avokado, içeriğinde bulunan bol miktardaki potasyum ile de aynı zamanda tansiyonu düşürmeye katkı sağlıyor.
Omega-3 ve doymamış yağlar açısından da zengin olan avokado, sağlıklı yağlar barındırmasıyla kalp krizi ve felç riskine karşı kişiyi koruma altına alır.
Sağlıklı yağlarla bezeli olan avokado, beyin hücrelerinin genişlemesine ve beynin çok daha sağlıklı şekilde çalışmasına katkı sağlar.
Avokadoyu salatalarınızın içerisine ilave edebileceğiniz gibi peynir ve zeytinyağı ile zenginleştirerek dip sos formunda da tüketebilirsiniz.