Faydaları saymakla bitmiyor: Karadut özünün faydaları nelerdir, karadut özü nasıl tüketilir?

Tatlı ve ekşi lezzetiyle bilinen seveni kadar sevmeyeni de bir hayli çok olan karadut esasında insan sağlığına son derece faydalı gelmektedir. Vitamin ve mineral açısından oldukça güçlü bir kaynak olan karadut özü ise meyvenin konsantre edilmiş halidir.
Bu öz karadutların yoğunlaştırılmasıyla elde edilir. Son derece zengin bir içeriğe sahip olan karadut özününü faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.
KARADUT ÖZÜNÜN FAYDALARI NELERDİR?
Karadut özü,
K vitamini, C vitamini, folat, demir, magnezyum ve potasyum açısından bir hayli zengindir. Düzenli tüketildiğinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.
Antioksidan, vitamin ve mineral açısından zengin olan karadut özü genel sağlığı desteklemeye yardımcı olur.
Vücuttaki serbest radikallerle savaşan karadut özü, yüksek oranda antioksidan içerir. Antioksidanlar hücre hasarının büyük ölçüde önüne geçmeye yardımcı olur.
Eklem sağlığını desteklemeyi sağlayan karadut özü, vücuttaki iltihabın temizlenmesine katkı sağlar.
Kan basıncını düzenleyici etkisi bulunur. Hipertansiyon riskini riskini azaltmaya katkı sağlar.
Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına yardımcı olur. Bağırsak sağlığını iyileştirir.
Karaciğeri temizler, kolesterol seviyelerini düşürmeye katkı sağlar.
KARADUT ÖZÜ NASIL TÜKETİLMELİ?
Karadut özünü kahvaltılarda tüketebileceğiniz gibi su ilave ederek içmeyi de deneyebilirsiniz.