Evde en lezzetli kestane mantarı yapmanın sırrı bulundu: Kestane mantar dolması nasıl yapılır?
Lezzetiyle büyüleyen kestane mantarı yapmanın sırrı bulundu. Bu formül sayesinde kestane mantarınız çok daha lezzetli olacak. İşte kestane mantarı için gerekli olan malzemeler...
Yayınlanma:
- 700 gram kestane mantarı
- 1 yemek kaşığı beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı kaşar peyniri
- 3 dilim bayat ekmek içi
- 5 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)
Yapılışı;
- Mantarları güzelce soyun ve temiz olmayan kısımları kesin. Mantarları uygun bir fırın kabına dizin.
- Blenderin haznesine mantarın ayırmış olduğunuz saplarını, kaşar peyniri, ekmek içi sarımsakları ve baharatları koyun. Malzemeler çok iri olmayacak şekilde güzelce püre formuna getirin.
- Hazırladığınız iç malzemeleri mantarların içerisine doldurun. Üzerine parça tereyağı koyun ve 180 derecelik fırında güzelce pişirin.
Tarif: Yemek.com
Yaşam