Evde en lezzetli kestane mantarı yapmanın sırrı bulundu: Kestane mantar dolması nasıl yapılır?

Lezzetiyle büyüleyen kestane mantarı yapmanın sırrı bulundu. Bu formül sayesinde kestane mantarınız çok daha lezzetli olacak. İşte kestane mantarı için gerekli olan malzemeler...
Evde en lezzetli kestane mantarı yapmanın sırrı bulundu: Kestane mantar dolması nasıl yapılır?
  • 700 gram kestane mantarı
  • 1 yemek kaşığı beyaz peynir
  • 1 yemek kaşığı kaşar peyniri
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (üzeri için)

Yapılışı;

  • Mantarları güzelce soyun ve temiz olmayan kısımları kesin. Mantarları uygun bir fırın kabına dizin.
  • Blenderin haznesine mantarın ayırmış olduğunuz saplarını, kaşar peyniri, ekmek içi sarımsakları ve baharatları koyun. Malzemeler çok iri olmayacak şekilde güzelce püre formuna getirin.

kestane-mantari.jpg

  • Hazırladığınız iç malzemeleri mantarların içerisine doldurun. Üzerine parça tereyağı koyun ve 180 derecelik fırında güzelce pişirin.

Tarif: Yemek.com

Kaynak:ekoltv.com.tr