Davet sofralarınızın vazgeçilmezi olacak: Sultan sarması nasıl yapılır? Sultan sarması tarifi
Hem lezzetli hem de bir o kadar pratik sütlü tatlı yapmak isteyenler muhakkak denesin. Sultan sarması nasıl yapılır, sultan sarması için hangi malzemeler gerekli?
Yayınlanma:

Saray Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Kakaolu Muhallebi İçin;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1,5 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket vanilya
Üzeri için;
- Toz antep fıstığı
- Kırmızı meyveler
Yapılışı;
- İlk olarak tatlımızın kakolu muhallebisini hazırlayalım. Uygun boylardaki tencerenin içerisine sütü, şekeri, unu ve kakaoyu ilave edelim. Tüm malzemeleri karıştıralım ve güzelce pişirelim.
- Muhallebi kaynayıp göz göz olduktan sonra içerisine tereyağını ve vanilyayı da ilave edelim ve ocağın altını kapatarak tereyağı eriyene dek karıştıralım. Koyu bir kıvam alan muhallebimiz hazır oluyor.
- Ardından fırın tepsimizin üzerini streç film ile kaplayalım. Akabinde üzerine hindistan cevizi serpiştirelim. Eşit olması için elimizle hafifçe düzeltelim.
- Hazırladığımız muhallebiyi hindistan cevizinin üzerine gezdirelim ve güzelce dökelim.
- Muhallebinin her yerinin eşit ve düzgün olması için spatula ile düzleyelim.
- Tatlımızın muhallebisi soğuyana dek oda sıcaklığında 1 saat kadar dinlendirelim.
- Tatlı dinlenirken bu esnada krem şanti için uygun bir karıştırma kabına krem şantiyi ve soğuk sütü alarak iyice çırpalım.
- Soğuyan muhallebinin üzerine krem şantiden alalım ve eşit olacak şekilde yayalım. Muhallebinin tamamıyla soğuduğundan emin olmanız son derece önemli.
- Ardından tatlınızı 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen tatlımızı 12 eşit parçaya olacak şekilde keselim. Streç filmden destek alarak her dilimi hafifçe kaldıralım ve rulo formunda saralım. Tüm muhallebi bitene dek bu işlemi gerçekleştirelim.
Tarif: Nefis Yemek Tarifleri
Yaşam