Çıtır çıtır uzun simit yapmanın sırrı bulundu: Çıtır uzun simit nasıl yapılır?

Çıtır çıtır ağızda dağılan uzun simit yapmanın sırrı bulundu. İşte çıtır uzun simit yapabilmek için olan gerekli malzemeler...
Çıtır çıtır uzun simit yapmanın sırrı bulundu: Çıtır uzun simit nasıl yapılır?

Malzemeler

Hamuru için;

4 su bardağı un

1,5 su bardağı ılık su (300 ml)

1 tatlı kaşığı instant maya

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için;

Yarım su bardağı su (100 ml)

4 yemek kaşığı pekmez

Kavrulmuş susam

Yapılışı;

İlk olarak susamları kavurarak başlayalım. Susamları tavaya alalım ve sürekli karıştırarak rengi dönünceye dek kavuralım. Ardından soğumaları için bekletelim.

Hamur için uygun bir kabın içerisine 1 tatlı kaşığı instant maya ve 1,5 su bardağı ılık suyu alıp maya çözülünce kadar karıştıralım.

Ardından 4 su bardağı unun bir kısmını ve 1 tatlı kaşığı tuzu alıp hamuru yoğurmaya başlayalım.

Hamur toparlandıktan sonra oda sıcaklığındaki 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edelim.

Tekrardan yoğurarak yağı hamurun içerisine yedirelim. Yağ ekledikten sonra hamur biraz daha yumuşayacaktır bunun önüne geçebilmek için hafif hafif un serpebilirsiniz.

Hamur bu noktada hazır oluyor artık üzerini kapatarak yarım saat kadar mayalanması üzerine bekleyebilirsiniz.

Sürenin sonunda hafifçe kabaran hamuru tezgaha alalım ve 7 eşit parçaya keselim.

Daha sonra parçaları tek tek elimizle toparlayarak uzun bezeler haline getirelim.

Hamurları bu şekilde bir tabağa alıp üzerini tekrar streçle ve bir 10 dakika kadar dinlendirelim.

Hamurlar beklerken simitleri bulayacağımız 4 yemek kaşığı pekmezi ve yarım su bardağı suyu geniş bir kabın içerisinde karıştıralım.

Simitleri şekillendirebilmek için hazırladığımız bezeleri uzunlamasına açalım. İleri geri hareketlerle açtığınızda işlem kolaylaşacaktır.

Ardından hamuru kenarlarından buralım iki ucunu birleştirelim.

Tüm hamura istediğiniz şekli verdikten sonra pekmezli suya batıralım ardından bolca kavrulmuş susama bulayalım. Simitleri pişirme kağıdı serili olan fırın tepsisine dizelim.

simit-nasil-yapilir.png

Fırına vermeden önce bu şekilde 10-15 dakika kadar tepsi mayası için bekletelim.

Tepsi mayasından sonra önceden ısıttığımız 210 derecelik fansız ayarda simitlerimizi 25 dakika süreyle pişirelim.

Tarif: Nefis Yemek Tarifleri

Kaynak:ekoltv.com.tr