Ağızda kıyır kıyır tüm lezzetiyle dağılan un helvasının sırrı bulundu: un helvası nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik un helvası yapmanın sırrı çözüldü. İşte un helvası için gerekli olan malzemeler...
Ağızda kıyır kıyır tüm lezzetiyle dağılan un helvasının sırrı bulundu: un helvası nasıl yapılır?

Malzemeler;

Un helvası için:

  • 170 gram tereyağı (12 yemek kaşığı)
  • 1,5 su bardağı un

Un helvasının şerbeti için:

  • 2 su bardağı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Yapılışı;

  • Un helvası için öncelikli olarak şerbetini hazırlayarak başlayalım. Şerbeti için uygun bir tencerenin içerisine su ve şekeri alalım ve eriyene dek güzelce karıştırtalım.
  • Hafif sıcak hale geldikten sonra ocaktan alıp kenarda bekletelim.
  • Ardından un helvası için tabanı kalın, yanmaz yapışmaz bir tavaya 170 gram tereyağını alın ve eritin.
  • Ardından üzerine elenmiş unu azar azar ilave edin ve kavurmaya başlayın.Kavurdukça rengi dönecek ve sıvı halde bir kıvam almaya başlayacaktır. Kavurma işlemi 10-15 dakika kadar sürebilir.
  • Kıvamı gelince şerbetini verin ve bu esnada helvayı güzelce karıştırmaya devam edin.

un-helvasi.webp

  • Kıvamı iyice oturunca helvanızı servis edebilirsiniz.

Tarif: Yemek.com

Kaynak:ekoltv.com.tr