Ağızda kıyır kıyır tüm lezzetiyle dağılan un helvasının sırrı bulundu: un helvası nasıl yapılır?
Lezzetli ve pratik un helvası yapmanın sırrı çözüldü. İşte un helvası için gerekli olan malzemeler...
Yayınlanma:

Malzemeler;
Un helvası için:
- 170 gram tereyağı (12 yemek kaşığı)
- 1,5 su bardağı un
Un helvasının şerbeti için:
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
Yapılışı;
- Un helvası için öncelikli olarak şerbetini hazırlayarak başlayalım. Şerbeti için uygun bir tencerenin içerisine su ve şekeri alalım ve eriyene dek güzelce karıştırtalım.
- Hafif sıcak hale geldikten sonra ocaktan alıp kenarda bekletelim.
- Ardından un helvası için tabanı kalın, yanmaz yapışmaz bir tavaya 170 gram tereyağını alın ve eritin.
- Ardından üzerine elenmiş unu azar azar ilave edin ve kavurmaya başlayın.Kavurdukça rengi dönecek ve sıvı halde bir kıvam almaya başlayacaktır. Kavurma işlemi 10-15 dakika kadar sürebilir.
- Kıvamı gelince şerbetini verin ve bu esnada helvayı güzelce karıştırmaya devam edin.
- Kıvamı iyice oturunca helvanızı servis edebilirsiniz.
Tarif: Yemek.com
Yaşam