ABD Merkez Bankası (Fed), küresel piyasalar tarafından merakla beklenen 2024 Temmuz faiz kararını açıkladı. Fed, faiz oranlarını yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutarak beklenen tutumunu korudu. Piyasalar, önümüzdeki aylarda Fed'in eylülde yapılacak faiz indirimine ilişkin yüksek beklentilerle şekilleniyor. Analistler, özellikle Fed'in ekonomik aktivitedeki yavaşlama ve istihdam verilerine göre aldığı kararların küresel ekonomiye etkilerini değerlendiriyor. İşte Temmuz 2024 FED faiz kararına ilişkin merak edilenler…

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Merkez Bankası (FED), bir sonraki faiz kararı toplantısını belirledi. FED'in faiz kararı toplantısı 30-31 Temmuz tarihlerinde yapılacak ve faiz kararı 31 Temmuz'da açıklanacak. Bu toplantı, ekonomistler ve piyasa analistleri tarafından büyük bir dikkatle takip ediliyor.

FED FAİZ KARARI NE OLUR?

Ekonomi analistleri, ülkedeki ekonomik aktivitenin yavaşlamasının enflasyonun hedeflenen seviyeye düşmesi için önemli olduğunu belirtiyorlar. Ayrıca iş gücü piyasasında olası bir soğumanın Federal Rezerv'in (Fed) politika alanını genişletmesine neden olabileceğini vurguluyorlar.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in eylül ayında faiz indirimine gitme olasılığı %71, kasım ayında ise %95 olarak fiyatlanıyor. Olası bir faiz indirimi sonrasında, bankanın aralık toplantısında ikinci bir faiz indirimi yapma olasılığı ise %80 olarak değerlendiriliyor.

FED FAİZ TOPLANTISI TARİHLERİ

30-31 Temmuz 2024,

17-18 Eylül 2024,

6-7 Kasım 2024,

17-18 Aralık 2024