Usta tiyatro sanatçısı Şener Kökkaya'nın vefatı, sanat dünyasını derin üzüntüye boğdu. Değerli oyuncunun ölüm haberini meslektaşı Zafer Algöz sosyal medya üzerinden paylaştı. Eskişehir'de tiyatro kariyerine başlayan ve birçok başarılı projeye imza atan Kökkaya, 67 yaşında aramızdan ayrıldı. Eskişehir Şehir Tiyatroları da bir taziye mesajı yayımlayarak, Kökkaya'nın sanat dünyasına yaptığı katkılardan bahsetti. Şener Kökkaya kimdir, kaç yaşında ve neden vefat etti? İşte, usta oyuncunun hayatı ve kariyeri…

ACI HABERİ ZAFER ALGÖZ DUYURDU!

Zafer Algöz sosyal medyasından yaptığı açıklamada, "Sevgili oyuncu dostumuz Şener Kökkaya da veda etti. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun" diyerek sevenlerine üzücü haberi verdi.

ŞENER KÖKKAYA KİMDİR?

Şener Kökkaya 30 Haziran 1942 yılında Antalya'da doğdu. Sanat yaşamına 1957 yılında Eskişehir'de amatör tiyatro ile başlayan Kökkaya, eğitimini sürdürmekte olduğu Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'ni 2. sınıfında bıraktı. Eskişehir Oda Tiyatrosu ve Eskişehir Belediye Şehir Tiyatrosu’nda birçok oyunda rol aldı. Devlet Tiyatroları'nda konuk oyuncu olarak çalıştı. 1966 yılında Pendik Tiyatrosu’nun kurucusu ve oyuncusu oldu. Bir yıl sonra girdiği Ankara Sanat Tiyatrosu'nda 1982 yılına kadar oyunculuk ve sahne amirliği görevlerinde bulundu. 1970’li yıllarda TRT’de haber saati öncesinde yayınlanan ve Savaş Yurttaş ile sunduğu "5 Dakika" programına geniş kitlelerce tanındı.

Hamdi Ortadirek başlıklı müzikli orta oyununda Erol Demiröz, Savaş Yurttaş, Selçuk Uluergüven ve Akrep Nalan ile aynı sahneyi paylaştı. Üç yıl Ankara Sanat Evi’nde yönetmenlik ve oyunculuk yapan sanatçı, 1986'da sağlık nedeniyle İzmir'e yerleşerek İzmir Sanat Tiyatrosu'nu kurdu. Şiir ve oyun senaryoları da yazan sanatçı, oyunculuğunu tiyatro ile sınırlamayıp kamera karşısına geçerek sinema ve dizi filmlerde rol almıştır. Denizli Belediyesi Konservatuvarı’nda 2 yıl oyunculuk dersi veren Şener Kökkaya, Ankara Ekin Tiyatrosu'nun ardından Adana Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı.

ŞENER KÖKKAYA FİLMLERİ

Kaçak - 2013

2 Yaka Bir İsmail - 2012

Sakarya Fırat - 2009

Hayatın Tuzu - 2009

Kutsal Damacana 2:İtmen - 2010

Nokta - 2008

Ulak - 2007

Organize İşler - 2005

Şıh Senem - 2003

Vizontele Tuuba - 2003

Vizontele - 2000

Bir Düğün Masalı - 1993

Uzun Bir Gece - 1986

Sürü - 1978