HER DERDİN ŞİFASI|Faydasını duyan koşup poşet poşet aldı: Her sabah kahvaltıda yiyorlar!

Havaların soğumasıyla beraber hastalıklar artmaya başladı. Vatandaşlar doktor tavsiyesiyle kullandığı ilaçların yanı sıra bitkisel tavsiyeleri de araştırıyor.
TAM BİR ŞİFA DEPOSU
Kilis'te yaşayan ve 25 yıldır aktarlık yapan 59 yaşındaki Ahmet Dokuzoğlu, zahterin şifa kaynağı olması ve bağışıklığı güçlendirmesi nedeniyle kış aylarında yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Dokuzoğlu, Kilis ve çevre illerde toz halindeki zahterin zeytinyağı ile kahvaltıda ve kurutulan zahterin ise demlenerek çay şeklinde tüketilebildiğini belirtti.
"HER GÜN KAHVALTIDA YİYORLAR "
Dokuzluoğlu, “Kilis'te zahter her gün kahvaltıda mutlaka yer alır. Zahter, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezidir. Bunun yanı sıra zahterin salamurası yapılır, kış aylarında çayı demlenir ve içilir” dedi.
HER DERDE DEVA
Zahterin bağışıklığı da kuvvetlendirdiğini ifade eden Dokuzoğlu, “Zahter, hem bağışıklığı güçlendiriyor hem de kalp sağlığını koruyor. Halkımız zahteri bir lezzet kaynağı olduğu kadar şifa kaynağı olarak da görüyor” şeklinde konuştu.
GRİP VE ÖKSÜRÜĞÜ SÖKÜP ATIYOR
Zahter, soğuk algınlığı, grip ve öksürük gibi hastalıkların önlenmesine yardımcı olur ve tedavisine destek sağlar. Ayrıca, anti-inflamatuar özellikleri sayesinde eklem ağrılarını azaltır ve romatizmal hastalıklara iyi gelir. Zahter çayı, düzenli tüketildiğinde sağlığınıza birçok fayda sağlar.
Kaynak: