Sahurda yiyen gün boyu acıkmıyor: Börek tadında pırasa dilimleri sahurun gözdesi olacak. Pırasa mücveri nasıl yapılır?

Sahurda yiyenlerin gün boyu acıkmadığı o tarif bulundu. Hem lezzetli hem de oldukça pratik. İşte pırasa mücveri için gerekli olan malzemeler...
Sahurda yiyen gün boyu acıkmıyor: Börek tadında pırasa dilimleri sahurun gözdesi olacak. Pırasa mücveri nasıl yapılır?

Malzemeler

Pırasa dilimleri için;

3 adet pırasa

2,5 yemek kaşığı köftelik bulgur

2,5 yemek kaşığı sıcak su (bulguru yumuşatmak için)

2 adet yumurta

Yarım çay bardağı zeytinyağı (60 ml)

2 yemek kaşığı un

1 adet yeşil biber

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz (pırasaya eklendi)

Yarım çay kaşığı karabiber (pırasaya eklendi)

Yarım çay kaşığı tuz (hamura eklendi)

Yapılışı;

Pırasaları yıkadıktan sonra güzelce dilimleyelim. Tavaya zeytinyağını alalım ve doğradığımız pırasaları, tuz ve karabiber ilavesiyle soteleyelim.

Hamuru için yumurta, kabartma tozu, un ve tuzu karıştırma kabına alarak pürüzsüz bir kıvam elde edinceye dek karıştıralım.

Karışıma 10 dakika sıcak suda bekleyen kısırlık bulguru ilave edelim ve karıştırmaya devam edelim.

pirasa-mucveri.png

Ilıyan sotelediğimiz pırasayı ve doğradığımız yeşil biberi de ekleyerek son kez karıştıralım.

Hazırladığınız bu karışımı uygun bir borcama aktaralım ve 200 derece de 20 dakika kontrollü şekilde pişirelim.

Tarif: Nefis Yemek Tarifleri

Kaynak:ekoltv.com.tr