Akşama ne tatlısı yapsak diye düşünenler denesin: Hem pratik hem de çok lezzetli. Sıvı yağlı pastane şekerparesi nasıl yapılır?

Malzemeler
Hamuru için;
1 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
1 çay bardağı irmik
2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
Yarım su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı kabartma tozu
2 su bardağı un
Şerbeti için;
1,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su (400 ml)
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
1 adet yumurta sarısı
Servis için;
Toz Antep fıstığı
Hazırlanışı;
İlk olarak tatlının şerbetini hazırlamaya başlayalım. Tencereye su ve şekeri alalım karıştırarak kaynamaya bırakalım.
10 dakika kaynadıktan sonra içerisine limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım.
Hamuru için uygun bir karıştırma kabının içerisine birinin sarısını üzeri için ayırdığımız yumurtaları, sıvı yağı, vanilya ve pudra şekerini alarak tel çırpıcı ile karıştıralım.
Üzerine irmik, unun bir kısmı ve kabartma tozunu alarak elimizle yoğuralım.
Yavaş yavaş un ilavesinde bulunduktan sonra hamuru yoğurmaya devam edelim.
Toparlanan hamurumuzdan parçalar koparalım ve elimizle güzelce şekillendirelim.
Şekillendirdiğimiz şekerpareleri fırın kabına sıralayalım.
Üzerlerine ayırdığımız yumurta sarılarını sürelim. Çatalın tersi ile şekil verdikten sonra önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında alt üst fansız ayarda 25 dakika kadar pişirelim.
Sürenin sonunda pişen şekerpareleri fırından alalım üzerine soğuyan şerbeti gezdirelim.
Tatlımızın şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakalım.
Tarif: Nefis Yemek Tarifleri