Ekonomist Prof. Dr. Hüseyin Selimler'in Ekol TV'de yaptığı açıklamada öne çıkan başlıklar ise şu şekilde:

KKM'DEN NE ZAMAN ÇIKILACAK?

Kur Korumalı Mevduat (KKM) geçen sene 127 milyar dolardı, şu an 61 milyar dolar. Sayın Şimşek göreve geldiği zaman bunun bir geçiş süreci olduğunu vurguladı. KKM'den çıkılması gerekiyordu ve bunun için de rezervlerin güçlü olması gerekiyordu. Rezervler güçlü olmazsa olası dövize kayması durumunda dövizi yükseltecekti. Şu an rezervlerin güçlü olması KKM'den çıkışı daha da cesaretli hale getirdi. Zaten dolar bazında 61 milyar dolar tutarına indi. Bundan sonra ne olacak? Dövizde yükselmelerin bu şekilde önüne geçildiği takdirde mevzuat faizi de daha ılımlı olduğu ve vatandaşın KKM'den çıktığı takdirde hangi yatırım alanına gideyim diye o telaş içerisinde eğer mevduat faizi de iyi bir seviyede olursa bu çıkış da devam edecek. Çünkü KKM uygulandı ama çıkış yöntemleri de iyi yönetilmeliydi.

KREDİ KARTI FAİZ ORANLARI DÜŞECEK Mİ?

Kredi kartı faizleri Merkez Bankası'nın para politika faizleri ile ilişkili. Şu an faiz oranı artmazsa kredi kartı faiz oranı da artmaz. Zaten şu an yüzde 5 seviyesinde oldukça yüksek. Piyasada şu an para bolluğu var. Daha fazla faizler de inecektir.

ENFLASYON NE ZAMAN DÜŞECEK?

Enlfasyonla ilgili beklenti yüzde 38, üst tavan yüzde 42. Temmuz-Ağustos aylarında düşme olursa baz etkisinden dolayı enflasyonu yüzde 50'in altına indirebiliriz.