Ekolhaber.com.tr'den Can Doker'in haberine göre; Hierapolis, Laodikeia, Tripolis, Herakleia ve Colossae gibi 30’a yakın antik şehir barındıran Denizli sadece tarih ve kültür ile değil doğal mağaraları, kanyonları, şelaleleri, üzüm bağları ve Pamukkale ile adeta bir doğal güzellik üssü. Aynı zamanda da kaplıcaları ile sağlık turizmi için de biçilmiş kaftan.

11-6

YILDA 2.5 MİLYON TURİST GELİYOR

Kentte yapılan arama konferansı ile ilgili basın toplantısı düzenleyen Başkan Çavuşoğlu tarih, doğa ve sağlık turizmi konusunda Türkiye’nin en büyük potansiyele sahip olan Denizli’ye yılda 2.5 milyon turist geldiğini ancak kentte konaklama oranının 0.70 olduğuna dikkat çekti. Hedeflerinin Denizli’ye gelen turistlerin 1 gece daha şehirde kalmalarını sağlayarak 100 euro daha harcamalarını sağlamak olduğuna dikkat çekti.

Çavuşoğlu, “30’a yakın antik şehir, 21 ören yeri, 20’den fazla höyük, 4 müzemiz var. Türkiye’de bu zenginliğe sahip neredeyse tek şehir konumundayız. Bu tarihi zenginliğimizin şehre daha fazla katkı sağlamasını hedefliyoruz. Turizmde atacağımız adımlarla şehre gelen turist sayısını ve şehrin elde ettiği turizm gelirini artırmak istiyoruz” diye konuştu.

12-4

1 GÜN FAZLA KONAKLAMA FARK YARATACAK 

Turistlerin 1 gün fazla konaklamasının kente büyük getiri sağlayacağını söyleyen Bakan Çavuşoğlu, bu sayede Denizli’ye yılda en az 250 milyon euro gelir kazandırmayı hedefliyor. Çavuşoğlu turizm dönüşümü ile ilgili, “Bu şehrin yeniden yaratılması noktasında yeni güzelliklere yapacağımız yolculuk başarılı sonuçlara ulaşınca bu şehirde yüzü gülen, mutlu, geleceğe umutla bakan bir neslin mimarı olacaktır” ifadelerini kullandı. 

YATIRIMCIYA BÜYÜK DESTEK VERİLECEK

Denizli Büyükşehir Belediyesi turizm dönüşümünde barınma ihtiyacının karşılanması konusunda yatırım yapacaklara belediye olarak tüm imkanların sağlanacağını vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Kim bu yolculuğa bizimle çıkmak istiyorsa her türlü destek vermeye hazırız. Yapım aşamalarında, imar planlarında ve ruhsat alanlarında katkı sunuyoruz” dedi.  

13-3

PAMUKKALE BAKANLIKTAN ALINACAK

Pamukkale ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan Belediye Başkanı Çavuşoğlu, ören yerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait olduğunu ve bu nedenle de girişi 30 euro olan Pamukkale’den belediyeye çok az gelir geldiğini ifade etti. Değişen büyükşehir yasası ile Pamukkale’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na geçtiğini söyleyen Çavuşoğlu, Bakanlığın da Pamukkale’nin işletmesini yabancı bir şirkete ihale ettiğini, ihalenin süresinin de 2025 yılında sona ereceğini belirtti. Pamukkale’yi ziyaret eden ve girişte alınan 30 euro (yaklaşık 1100 lira) ücretten kentin kasasına neredeyse hiçbir pay gelmemesine dikkat çeken Başkan Çavuşoğlu, 2025 yılında konu ile ilgili tüm adımların atılacağını vurguladı.

Başkan Çavuşoğlu, öncelikle hukuki olarak girişimlerin yapılacağını, ancak girişimlerin sonuçsuz kalması halinde Pamukkale’nin işletme hakkını geri almak için gerekirse belediye olarak ihaleye gireceklerini açıkladı. 

14-2

DÜNYADA SADECE DENİZLİ’DE BULUNUYOR

Denizli Hıristiyanlık için en önemli kentlerden biri. Dünya üzerinde 12 havariden sadece birinin mezarı biliniyor, o da Denizli’de. 12 havariden biri olan Aziz Philippus’un mezarı Hierapolis’te bulunuyor. MS 4. yüzyılda Hıristiyanlığın resmi din olmasının ardından Aziz Philippus’un öldürüldüğü yere bir şehitlik yapılmış ve dünyada 12 havariden sadece Aziz Philippus’un mezarı biliniyor.