İstanbul’da düzenlenen "Mucize Organ Beyin Sempozyumu", inme ve beyin hasarı sonrasında hayata tutunan hastaları ve uzmanları bir araya getirdi. Memorial Şişli Hastanesi'nden Prof. Dr. Engin Çakar'ın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinlikte, inmenin erken teşhisi ve tedavinin önemi vurgulandı.  

HER YIL 15 MİLYON KİŞİ İNME GEÇİRİYOR

Prof. Dr. Çakar, her yıl 15 milyon kişinin inme geçirdiğini belirterek, inmenin %80'inin önlenebileceğini ifade etti. İnmeye karşı tedbir alınması gerektiğini vurgulayan Çakar, erken tedavi ve robotik rehabilitasyonun iyileşme üzerindeki etkisine dikkat çekti.  

HASTALARDAN İLHAM VEREN ÖYKÜLER

Etkinlikte, inme ve travmatik beyin hasarını atlatan hastalar hikayelerini paylaştı. Bir hasta yakını, düzenli kontrol ve erken teşhisin önemini vurgularken, tedavi sürecinde karşılaştıkları zorluklardan bahsetti. Gürcistan'dan gelen bir hasta ise yüksekten düşme sonrası yaşadığı zorlu tedavi sürecini anlatarak Türkiye’de gördüğü destek için teşekkür etti.  

‘BURADA OLMAKTAN ÇOK MUTLUYUM’

Yüksekten düşme sonucu tedavi için Türkiye’ye gelen 13 yaşında kafa travması geçiren Tornike Kobulia, “Bugün bu etkinliğe katıldığım için hastane grubuna ve hocalarımıza teşekkür ederim. Burada olmaktan çok mutluyum” dedi.

1-46

‘KİMSE TORNİKE’Yİ KABUL ETMEDİ’

Tornike’nin annesi Matia Sanadze, “Oğlum çok talihsiz bir kaza yaşadı. Futbol oynamak için arkadaşlarıyla sahaya gitmişlerdi. Orada arkadaşlarıyla birbirlerini cesaretlendirerek bir inşaata çıkmışlar. Tornike, arkadaşlarıyla inşaatın 4’üncü katına çıkmış ve telefonda mesajlaştığı esnada ayağı kayarak, aşağı düşmüş. Beyin kanaması geçirip, 2 ay komada kaldı. Gürcistan’da bir hastaneye kaldırıldı. Daha sonra yurt dışında birçok hastaneye başvuru yaptık ama kimse Tornike’yi kabul etmedi. Memorial Hastanesi ve Engin Hoca bizi kabul etti. Önce Allah’a sonra hastanemize ve Engin hocaya çok teşekkür ederiz. Onlar olmasa şu an burada olamazdık” diye konuştu.

Kaynak: DHA