Yüzer gaz işletme gemisi, Singapur’dan yola çıktı. Yaklaşık iki aylık seyir süresinin ardından Türkiye’de olması beklenen gemi, üretilen gazın işlenerek karaya çıkarılmasını sağlayacak. Sakarya Gaz Sahası Faz-2 sahasında kullanılacak geminin özellikleri ise günün en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor…

Dogal Gaz Gemisi B

YÜZER GAZ İŞLETME GEMİSİNİN ÖZELLİKLERİ

Türkçe’de fırsat anlamını taşıyan Opportunity adlı yüzer gaz işletme gemisi, 276.736 DWT’lik 1989 yılında inşa edilen gemi, Hollanda merkezli Royal Boskalis Westminester tarafından Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na (TPAO) teslim edilecek.

Boskalis filosundan Boka Vanguard yüzer havuz gemisiyle taşınan Opportunity, 298 metre uzunluğa ve 58 metre genişliğe sahip. Geminin Türkiye’de bakım ve tamiri yapıldıktan sonra çalışma bölgesine gidecek.

Platform, günde maksimum 10,5 milyon metreküp doğal gaz işleyebiliyor. Ancak Sakarya Gaz Sahası'nda günlük ne kadar gaz işleyeceği henüz bilinmiyor. Geminin her gün 5 milyon hanenin ihtiyacını karşılayacak kadar doğal gaz üretimi yapacağı tahmin ediliyor.