Yumurtalarda salmonella bulundu. Marketlerden apar topar kaldırılıyor.

Fransa'da yapılan denetimlerde bir çok markette satılan yumurtalarda Salmonella bakterisine rastlandı. Yumurtalar apar topar toplatırlırken halk endişeye kapıldı. Peki salmonella nedir? İşte detaylar...
Yumurtalarda salmonella bulundu. Marketlerden apar topar kaldırılıyor.

Fransa'da salmonella riski nedeniyle bazı marketlerde satılan yumurtalar geri toplatılıyor. Yapılan açıklamada, söz konusu ürünlerde salmonella bakterisinin bulaşmış olabileceği belirtildi. Rappel Conso adlı bilgi bilgilendirme platformu üzerinden yapılan duyuruda, Tout frais tout français, Douce France, Ovalis ve Poitou oeufs markalarına ait bazı yumurtaların geri çağrıldığı belirtildi. Yetkililer, yumurtaların üzerindeki kodları kontrol etmelerini ve bu ürünleri tüketmemelerini tavsiye etti. 

Yumurta 741

SALMONELLA BAKTERİSİ NEDİR?

Salmonella enfeksiyonu (Salmonelloz), bağırsak yolunu etkileyen yaygın bir bakteriyel hastalıktır. Salmonella bakterileri tipik olarak hayvan ve insan bağırsaklarında yaşar ve dışkı (dışkı) yoluyla atılır. İnsanlara en sık kontamine su veya yiyecekler yoluyla bulaşır. Genellikle ateş, kusma ve ishal belirtileriyle seyreder. Salmonella cinsi bakteriler gastroenterit ve tifonun da aralarında yer aldığı pek çok hastalığın etkenidirler. Salmonella bakterisi, vücuda alındıktan sonra genellikle 12-36 saat sonra belirtiler ortaya çıkar ve 2 ila 7 gün arasında devam eder.

Yumurta 741

SALMONELLA BAKTERİSİNİN BELİRTİLERİ NELER?

Salmonella bakterisi, iki binden fazla türe sahip olan en sık gıda zehirlenmesidir. İnsan ve hayvan bağırsaklarında bulunabilen bu bakteri, genellikle bozulmuş gıdalarla insanlara bulaşabilir.Enfeksiyonun belirtileri 12 ila 36 saat sonra ateş, kusma ve ishal olarak kendini gösterir. En fazla 2 ila 7 gün boyunca süren belirtiler, gastroenterit veya tifüs gibi ciddi sağlık sorunlarına neden olur.