Yeşil muzları olgunlaştıran formül bulundu: Bu yöntem sayesinde muzlarınız kısa sürede olgunlaşacak!


Muz, potasyum açısından bir hayli zengin olan meyvelerden bir tanesi olurken muzun düzenli olarak tüketilmesi insan sağlığına son derece faydalı gelir. Ancak bazı muzların yeterince olgunlaşmadığını ve birkaç gün sonra tüketilebilir olduğunu zaman zaman muzun rengine bakarak anlayabiliriz.
Bu gibi durumlar yaşadığınız olgunlaşmamış yeşil muzunuzu bu formül sayesinde kısa sürede olgunlaştırabilmeniz mümkün. İşte muzları olgunlaştırmanın pratik ve etkili yolu...

OLGUNLAŞMAMIŞ MUZ NASIL OLGUNLAŞTIRILIR?
Olgunlaşmamış muzu kısa sürede olgunlaştırabilmek ve yenilebilir hale getirebilmek için uygulanması gereken belli başlı formüller bulunuyor. Muzunuzu kısa sürede olgunlaştırabilmek için fırınınızı 250 dereceye ayarlayın.
Muzlarınızı ısıya dayanıklı fırın tepsisine yerleştirin. Büyük muzlar için
15-20 dakika, küçük muzlar için 7-10 dakika pişirin.
Bu yöntem sayesinde muzların kabukları benekleşecek ve muzlar yenilebilir hale gelecek.

Muzların doğal şekilde olgunlaşmasını sağlayabilmek için ise muzlarınızın yanına 1 a det elma koyarak birkaç gün içerisinde olgunlaşmasını bekleyebilirsiniz. Fırın yöntemi pratik ve hızlı sonuç elde etmek isteyenler için uygun olurken muzların doğal şekilde olgunlaşmasına izin vermek elbette çok daha sağlıklı bir tercih olacaktır.