Pirinci böyle yemekten vazgeçin: Resmen zehre dönüşüyor. Pirinç tüketirken nelere dikkat edilmeli?


Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden bir tanesi şüphesiz pirinç pilavı olurken, bol tereyağlı pirinç pilavına hemen herkes hayır diyemez.
Ancak tane tane dökülen pirinç pilavını tüketirken dikkat edilmesi gereken belli başlı unsurlar bulunuyor. İşte pirinç tüketen herkesi ilgilendiren o detay...

PİRİNÇ TÜKETİRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?
Pirinç yemekten tatlıya pek çok alanda severek tüketilen gıdalar arasında yer alır. Kontrollü tüketilmesi her doktorun önerileri arasında bulunurken, pirinç tüketiminde dikkat edilmesi gereken bir unsur daha bulunuyor.
Pirinçlerin uygun muhafaza koşullarında saklanılamaması pirincin bozulmasına sebebiyet verebilir. Pek çok kişi bilmese de pirinçten zehirlenmek mümkündür.

Ekşi bir koku, anormal derecede yapışkan veya sümüksü bir doku pirincin küflendiğine işaret eder. Bu pirinçlerin kesinlikle tüketilmemesi gerekir. Uzmanlar tehlike riskini en aza indirgeyebilmek için pirinçlerin buzdolabında muhafaza edilmesinin çok daha doğru bir tercih olacağını söylüyor.