Ne süt ne de peynir: Kemikleri çelik gibi güçlendiren o gıdanın sırrı ortaya çıktı!


Kemiklerin sağlıklı ve güçlü bir formda olmasını sağlayabilmek için kalsiyum açısından zengin gıdaların tüketilmesi önerilir. Kalsiyum denildiğinde de pek çok kişinin aklına peynir, süt, yoğurt gibi gıdalar gelse de bu gıdalardan çok daha yüksek kalsiyuma sahip o gıda bulundu. İşte kemikleri çelik gibi güçlü kılan o gıda...

Kalsiyum açısından bir hayli zengin gıdaların başında kavrulmuş soya fasulyesi gelir. Bilhassa veganlar için bir hayli sağlıklı olan bu gıdanın düzenli olarak tüketilmesi vücudun ihtiyacı olan kalsiyum miktarının karşılanmasına yardımcı olur.
Kalsiyum açısından zengin soya fasulyesinin aynı zamanda insan sağlığına da pek çok faydası bulunmaktadır. İşte soya fasulyesinin mucizevi faydaları...

SOYA FASULYESİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Soya fasulyesi içeriğindeki bileşenler sayesinde alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltır.
Enerji verir ve bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar.
Bilhassa kış aylarında tüketilen soya fasulyesi, gribal enfeksiyonun önüne geçer.
Göğüs, akciğer, kolon, mide kanserine yakalanma riskini en aza indirirken, vücudu doğal yollardan koruma altına alır.
Kalp ve damar hastalıklarına karşı korur.