Mercimeğin gaz dolu olması meğer yanlış yıkadığımız içinmiş: Kırmızı mercimeğin gazı nasıl yok edilir?


Kırmızı mercimek, hemen herkesin severek tükettiği gıdalardan bir tanesi olsa da mercimeğin yanlış şekilde pişirilmesi içerisindeki gazın tüm yemeğe geçmesine neden olabilir.
Mercimek insan sağlığına son derece faydalı baklagiller arasında yer alsa da
fodmap grubunda yer alması gaz miktarının artmasına neden olur.
Ancak kırmızı mercimeği bu şekilde pişirdiğinde tüm gazına ayrılmış olacaktır. İşte kırmızı mercimeği pişirmeden evvel dikkat edilmesi gereken o husus...

Yediden yetmişe hemen herkesin severek tükettiği gıdalardan bir tanesi kırmızı mercimek olsa da kırmızı mercimek bazı durumlarda kişiye resmen zulüm yaşatıyor.
Mercimeğin gazının doğru şekilde alınmaması, kişide şişkinlik ve gaz probleminin direkt oluşmasına sebebiyet verebiliyor. Ancak bu yöntemle mercimeğin tüm gazından kısa sürede kurtulacaksınız!

Mercimeği pişirmeden evvel hemen herkes bolca yıkmaya özen gösterir. Mercimeğin gazını çıkarma noktasında hemen herkesin ilk başvurduğu yöntem bol su altında yıkamaktır. Ancak bu tamamıyla yanlış bir yöntem olup, mercimeğin içerisindeki tüm gazın kalmasına sebebiyet verir.

Mercimeği hem temizlemek hem de tüm gazından ayırabilmek için mercimeği uygun bir kabın içerisine alın ve üzerine bol miktarda su ilave edin.
Ardından bir çırpma teli yardımıyla mercimeğinizi güzelce çırpın. Yukarıya çıkan beyaz suyu dökün ve su berrak olana dek aynı işlemi gerçekleştirmeye devam edin.

Mercimeğinizi pişirmeden evvel bu yöntemi uygulamanız mercimeğin tüm gazın kurtulmasına yardımcı olurken aynı zamanda mercimeğinizin çok daha sağlıklı bir formda olduğunu göreceksiniz.