Körelen bıçakları jilet gibi keskin hale döndürüyor: Körelen bıçak nasıl bilenir?


Zaman içerisinde mutfakta sık sık kullandığımız bıçaklarda körelmeler meydana gelebilir. Bıçaklarda oluşan bu körelme problemi sebzelerin zor doğranmasına neden olurken körelen bıçakları kısa sürede ilk günkü keskinliğine döndürmenin formülü bulundu. İşte körelen bıçakları keskin hale getirmenin etkili formülü...

KÖRELEN BIÇAKLAR NASIL KESKİN HALE GETİRİLİR?
Körelen bıçakları bileme noktasında hemen herkesin farklı bir yöntemi bulunurken körelen bıçakları kısa sürede ilk günkü keskinliğine döndürmenin şüphesiz en kolay formülü pudra şekerinden geçer. İşte pudra şekeri ile körelen bıçakları keskin hale döndürmenin etkili yolu...

Öncelikli olarak seramik yüzeyi hafifçe ıslatın. Bu durum bileme işlemini çok daha etkili hale getirecektir. Seramik yüzey olarak bir tabağın altını kullanmayı deneyebilirsiniz.
Ardından ıslattığınız yüzeye 1 yemek kaşığı kadar pudra şekerini dökün ardından bıçağınızı seramik yüzeyde pudra şekerine bandırarak ileri geri hareket ettirin.
Pudra şekerinin aşındırıcı özelliği bulunmasıyla körelen bıçağınızın ilk günkü formuna dönmesini sağlayacaktır.
Bileme işlemini tamamladıktan sonra bıçağınızı bol suyla akıtıp kurulamayı da ihmal etmeyin.