Kalbi çepeçevre koruyor: Kendi küçük şifası bir hayli büyük. Kalp sağlığını koruyabilmek için her gün yiyin
Kalp sağlığını koruma altına alabilmek, kolesterol, kalp çarpıntısı gibi problemlerle karşı karşıya kalmamak için tüketilmesi gereken o gıda bulundu.
Kendi küçük olsa da şifası bir hayli büyük olan keten tohumu, besin değeri açısından son derece zengin gıdalar arasında yer alıyor.
İçeriğinde bol miktarda omega-3 yağ asitleri, lif, antioksidanlar, mineraller ve vitaminler barındıran keten tohumu içeriğinde lignanlar, bitkisel östrojenlerce zengin olmasıyla da vücuttaki hormonal dengeyi korumaya yardımcı oluyor.
SAFRA KESESİNİ DAHİ TEMİZLİYOR
Safra kesesini temizlemeye de yardımcı olan keten tohumu, safra asidi üretimini artırarak safra taşı oluşumunu da engellemektedir.
Keten tohumunun içerisinde yer alan çözünebilir lifleri ve omega-3 yağ asitleri, sindirimi kolaylaştırarak safra kesesinin çok daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına katkı sağlar. Bu durum da vücuttaki toksinlerin dışarı atılma sürecine yardımcı olur.
KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜYOR, KALBİ KORUMAYA ALIYOR
Kolesterolü düşüren keten tohumu, omega-3 yağ asitleri ve çözünür lif içerikleri ile bilhassa kötü kolesterol (LDL) seviyesini düşürmeye yardımcı olur.
Damar duvarlarındaki yağ birikimini engelleyerek kalp sağlığını koruyan keten tohumu, kan damarlarında biriken zararlı maddeleri temizlemeye de yardımcı olur. Damar sağlığını koruyan keten tohumu, iltihaplanmanın da önüne geçer.
Keten tohumunu, her gün taze öğütülmüş şekilde dilerseniz yemeklerinize dilerseniz de yoğurdun içerisine ilave ederek tüketmeyi, beslenme periyodu içerisine dahil etmeyi deneyebilirsiniz.
Kaynak:HABER MERKEZİ