Hem lezzeti hem de kıvamı tam ölçülü: 4 kişilik irmik helvası nasıl yapılır, ıslak irmik helvası nasıl yapılır?
Malzemeler;
2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı irmik
1,5 su bardağı şeker (Çok şekerli sevmeyenler 1’e kadar indirebilirsiniz. )
2 su bardağı su
Yapılışı;
Tereyağını uygun boylardaki tavanın içerisinde güzelce eritin ve içerisine irmiği döküp güzelce kavurmaya başlayın.
Bu noktada sabırlı olmanız önemlidir. İrmiğin rengi dönene kadar kavurmanız helvanızın lezzetli olabilmesi açısından önemlidir.
İrmiği güzelce kavurduktan sonra şekeri irmiğin içerisine ilave edelim ve bir tur da şekerle kavurmaya devam edelim.
Şekeri irmiğin içerisinde topaklanmadan erittikten sonra suyu ya da sütü ilave edelim.
Bu süreçte hızlı şekilde karıştırmanız gerekir. Aksi taktirde irmiğiniz topaklanacaktır.
İrmiği güzelce karıştırdıktan sonra ocağı kapatın ve tencerenin kapağını üzerine koyduktan sonra biraz dinlenmesini bekleyin.
Ardından ister dondurmayla ister dondurmasız servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Tarif: Nefis Yemek Tarifleri
Kaynak:HABER MERKEZİ