Hem gözünüz hem de mideniz bayram edecek: 3 renkli sütlü tatlı yeni müptelanız olacak. 3 renkli sütlü tatlı nasıl yapılır?

Üç Renkli Sütlü Tatlı Malzemeler;
Muhallebisi için;
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1,5 yemek kaşığı dolusu un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
80 g bitter çikolata
1 yemek kaşığı mavi haşhaş
Portakal Peltesi İçin;
3 su bardağı portakal suyu
2,5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
Yapılışı;
Muhallebisi için 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1,5 yemek kaşığı un ve 1,5 yemek kaşığı nişastayı tencereye alıp ocağı açmadan bir süre karıştıralım.
Ocağı açalım ve muhallebi koyulaşana dek sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynayan muhallebiyi kapattıktan sonra içerisine 1 paket vanilya ve 1 yemek kaşığı tereyağını ilave edelim.
Yağ eriyinceye dek muhallebiyi karıştırarak ocaktan alalım.
Sıcakken üzerine doğranmış 80 gram bitter çikolatayı ekleyip çikolata tamamen eriyinceye dek çırpalım.
Hazırladığımız muhallebinin kalan yarısını da hızlıca soğuması için başka bir kasenin içerisine aktaralım.
İçerisine haşhaş ilave edip karıştıralım. Kullanacağımız kuplara önce çikolatalı muhallebiyi paylaştıralım. Üzerlerine haşhaşlı muhallebiyi de ilave edip tamamen soğumaları için beklemeye bırakalım.
Diğer taraftan da 3 su bardağı portakal suyunu, 1 çay bardağı toz şekeri ve 2,5 yemek kaşığı nişastayı tencereye alıp ocağı açmadan tüm malzemeleri homojen oluncaya dek çırpalım.
Nişasta çözüldükten sonra ocağı açalım ve kaynayıp koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
Koyulaşan portakal sosunu da ocaktan alıp soğumasını bekleyelim. Ardından kupların üzerine boşaltarak 2 saat buzdolabında bekletelim.
Tarif: Nefis Yemek Tarifleri