Faydalarını öğrendikten sonra bir daha asla atamayacaksınız: Meğer yıllardır yanlış yiyormuşuz!


Antioksidan açısından son derece güçlü bir kış meyvesi olan kivi, içeriğinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde insan sağlığına oldukça faydalıdır.
Kiviyi seveni kadar sevmeyeni de hayli çok olurken, kivi meyvesini yiyen hemen herkes yemeden önce tüm kabuklarını güzelce soyar.
Ancak kivinin kabuğunda birbirinden farklı pek çok fayda bulunur. İşte kivi kabuğunun insan sağlığına olan mucizevi faydaları...

KİVİ KABUĞUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Kivi kabuğu, kivinin kendisinden 3 kat daha fazla lif içerir. Lif açısından zengin olan kivi kabuğu, sindirim sisteminin sağlıklı ve aktif şekilde çalışmasına katkı sağlar.
C ve E vitaminleri bakımından bir hayli zengindir. Bu vitaminler bağışıklık sisteminin güçlenmesine kişinin hastalıklara karşı çok daha dirençli olmasına yardımcı olur.

Antioksidan açısından güçlü olan kivi kabuğu, cilt sağlığını destekleyen bileşenler içerir. Vücuttaki iltihabı temizlemeye yardımcı olur.
Kivi kabuğu yenilebilir bir gıda olurken, dışındaki tüylü yapıdan rahatsız olmayan kiviyi direkt kabuğuyla dilimleyip tüketebilir.