15 KASIM CUMA NAMAZI SAATİ 2024: İstanbul, Ankara, İzmir öğlen namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet Cuma vakitleri

Cuma namazı saati 15 Kasım Cuma gününde milyonlarca inanan tarafından araştırılıyor. Türkiye’nin en kalabalık şehirleri İstanbul, Ankara ve İzmir’le birlikte 81 ilde Cuma vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından paylaşıldı. Bugün ilk öğlen namazı en doğu noktamız Iğdır’da saat 11:53’te kılınacak. Diğer illerin Cuma namazı saatleri ise haberimizde…
15 KASIM CUMA NAMAZI SAATİ 2024: İstanbul, Ankara, İzmir öğlen namazı saat kaçta kılınacak? Diyanet Cuma vakitleri

Öğlen namazı vaktinde kılınan Cuma namazı her hafta milyonlarca inananı aynı safta bir araya getiriyor. Farz olan ibadetini yerine getirmek isteyenler ise gün içinde işleri Cuma namazı saatine göre ayarlıyor. Cuma namazı saatleri diğer namaz saatleri gibi ilden ilde ve günden güne değişiklik gösterdiği için de her hafta Diyanet’in Cuma namazı vakitleri tablosu halktan yoğun ilgi görüyor. İşte 15 Kasım 2024 Cuma günü İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer illerde Cuma namazı saatlerini gösteren Diyanet listesi…

Cuma Namazi A-2

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR ÖĞLEN NAMAZI SAAT KAÇTA KILINACAK?

  • İstanbul için Cuma namazı vakti: 12:54
  • Ankara için Cuma namazı vakti: 12:38
  • İzmir için Cuma namazı vakti: 13:01
  • Bursa için Cuma namazı vakti: 12:53
  • Konya için Cuma namazı vakti: 12:40

Cuma Namazi D

15 KASIM 2024 DİYANET CUMA NAMAZI VAKİTLERİ TABLOSU İÇİN BURAYA TIKLAYIN

Cuma Hutbesi 2

CUMA NAMAZINDA HUTBEYE YETİŞEMEYEN KİMSENİN NAMAZI GEÇERLİ MİDİR?

Cuma namazında hutbe, namazın sahih olmasının şartlarından biridir. Hutbe okunmadan kılınan bir cuma namazı sahih değildir. Bu nedenle hutbe okunurken en az bir erkeğin hazır bulunması gerekir. Ancak cuma kılabilmek için hutbeye yetişmek ve dinlemek şart değildir. Buna göre, mazeretine binaen okunan hutbeye yetişemeyen veya hutbeyi duymayan kişinin kıldığı cuma namazı sahih olur. Hutbeyi dinlemeye yetişemeyen kimse, cuma namazının ikinci rek'atına bile yetişse, imam selam verdikten sonra ayağa kalkıp bir rek'at daha kılarak cuma namazını tamamlar (İbnü’l-Hümam, Fethü'l-kadir,