Çıtır çıtır börek yapmanın sırrı bulundu: Meğer işin sırrı sosunda saklıymış. Çıtır çıtır börek nasıl yapılır?
Dışarıda alışık olduğumuz çıtır börekleri evde yapmanın pratik yolu bulundu. Meğer işin püf noktası tamamıyla sosunda saklıymış. Çıtır çıtır börek nasıl yapılır?
Yayınlanma:
Çıtır çıtır börek yapmanın püf noktası meğer sosunda saklıymış. İşte çıtır börek yapabilmek için uygulanması gereken o sos tarifi...
- 4 adet yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 yemek kaşığı un
İç harcı için:
- 4 adet orta boy patates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta
Yapılışı;
- Börek için öncelikli olarak patateslerinizi güzelce haşlayın ve haşlanan patateslerin kabuklarını soyarak küçük küçük doğrayın.
- Akabinde rendelediğiniz soğanları zeytinyağında güzelce kavurun ve üzerine doğradığınız patatesleri ilave edin.
- Patateslerin ardından içerisine baharatları da ekleyin. Karıştırma işlemini tamamladıktan sonra iç harcını soğuması için kenara alın.
- Ardından uygun bir kasenin içerisinde sıvıyağı sirke ve unu alarak boza kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Sosu da hazırladıktan sonra yufkalardan bir tanesini tezgahın üzerine alın ve yufkanın yarısına hazırladığınızdan sostan sürün.
- Yufkanın diğer yarısını da soslu tarafın üzerine kapatın ve üzerini tekrar sos ile güzelce ıslatın.
- 2 katlı yufkayı 6 parçaya kesin ve üçgenlerin kalın kısımlarına hazırladığınız iç harcından koyarak güzelce sarın.
- Tüm malzemeler bitinceye dek aynı işlemi gerçekleştirin. Ardından böreklerinizin üzerine yumurta sarısı ve susam serpiştirdikten sonra 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya dek güzelce pişirin.
- Afiyet olsun...
Kaynak:HABER MERKEZİ
Yaşam