Cevizin rengi böyleyse sakın almayın: Çin kestanesinden sonra Çin cevizi tehlikesi başladı!


Ceviz, Omega-3 açısından son derece zengin gıdalar arasında yer alırken ceviz içeriğinde bol miktarda sağlıklı yağ barındırır. Kontrollü tüketildiğinde insan sağlığına son derece faydalı gelen ceviz, beyin gelişimini destekleme noktasında oldukça başarılıdır.
Ancak her gıdada olduğu gibi ceviz alımında da dikkat edilmesi gereken pek çok farklı unsur bulunuyor. Bilhassa piyasada bulunan Çin cevizlerinden uzak durmak oldukça önemli. Peki Çin cevizi nasıl anlaşılır, ceviz alırken nelere dikkat edilmeli?

Alışık olduğumuz cevizler çoğunlukla sert kabuklu ve pürüzlü bir yapıya sahiptir. Besin değeri açısından bir hayli zengin olan yerli cevizi bulabilmek son zamanlarda bir hayli zor olurken piyasada Çin cevizleri bulunuyor.
Çin cevizi genellikle beyaza yakın ince bir kabuğa sahip oluyor. Aynı zamanda yağ oranı da bir hayli düşük olan Çin cevizinin yerli cevize oranla faydaları da oldukça az.

Uzmanlar, Çin cevizinin üst yüzeyinin pürüzsüz ve kolay kırılabilen bir yapıda olduğunu söylerken ceviz satın alırken cevizin yapısına ve rengine dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Türkiye genelinde hızla yayılan Çin cevizine karşı tüketicilerin bilinçli olması gerektiği vurgulanırken, sert ve koyu kabuklu cevizlerin tercih edilmesi aynı zamanda güvenilir kişilerden temin edilmesi gerektiğine de dikkat çekiliyor.