Çay günlerinin en sevileni: Tam ölçülü kısır yapmanın sırrı bulundu. Kısır nasıl yapılır?
Hem lezzetli hem de tam ölçülü kısır yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif yeni gözdeniz olacak. İşte kısır tarifi için gerekli olan malzemeler…
Yayınlanma:

Malzemeler;
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 adet limon suyu
- 1/2 çay bardağı nar ekşisi
- 6 dal taze soğan
- 1/2 demet maydanoz
- 1/2 demet taze nane
Yapılışı;
2 su bardağı kısırı uygun bir geniş kasenin içerisine alın. Üzerine 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edin.
Streç film ile üzerini kapatın ve bulgurların şişmesini bekleyin. Yaklaşık 10-15 dakika kadar bulgurlar şiştikten sonra tane tane olması için güzelce karıştırın.
Üzerine 2 yemek kaşığı kadar domates salçası ve 1 çay bardağı zeytinyağını ilave edin. 1 yemek kaşığı biber salçasını da ilave edebilirsiniz.
1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 limonun suyu ve yarım çay bardağı nar ekşisini ilave edin.
Son olarak ise 6 dal taze soğanı, yarım demet taze naneyi ve maydanozu da ekleyip karıştırın. Afiyet olsun…
Tarif: Yemek.com
Yaşam