Bilim insanları ortaya çıkardı: Kahve içenlerin vücudunda tam 8 kat daha fazla görüldü

Araştırmaya göre kahve içenlerde bağırsak mikrobiyal çeşitliliği daha yüksek. Özellikle Lawsonibacter asaccharolyticus bakterisi, kahve tüketenlerde 8 kat fazla bulundu.
Bilim insanları ortaya çıkardı: Kahve içenlerin vücudunda tam 8 kat daha fazla görüldü

İtalya'da yapılan bir araştırma, kahvenin bağırsak mikrobiyomuna etkilerini ortaya çıkardı. Bilim insanları, İtalya'nın Trento Üniversitesi öncülüğünde yürütülen araştırma kapsamında, 25 ülkeden 54 binin üzerinde bireyin tıbbi verilerini analiz etti. Uzmanlar, kahve içenler ile içmeyenler arasındaki mikrobiyal farklılıkları detaylı şekilde inceledi.

ÇEŞİTLİLİK DAHA YÜKSEK ÇIKTI

Araştırma, kahve içen bireylerde bağırsak mikrobiyal çeşitliliğinin belirgin biçimde daha yüksek olduğunu gösterdi. Özellikle ‘Lawsonibacter asaccharolyticus’ adlı bakterinin kahve tüketenlerde, tüketmeyenlere kıyasla 4,5 ila 8 kat daha fazla olduğu tespit edildi. Uzmanlar, kahvedeki biyoaktif bileşenlerin özellikle kinik asit ve trigonellin gibi maddelerin mikrobiyal büyümeyi tetiklediğini açıkladı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA