TRT 1 kesin frekans çözümü? Milli maçı nasıl izlerim (Hollanda-Türkiye)? soruları araştırılıyor çünkü TRT 1 UEFA’nın yasağına takılmamak için frekans güncelleme yoluna gidiyor. Sadece frekans güncellemek değil sinyal düşürmek de gerekiyor. Bu nedenle TRT frekansı sürekli güncelleniyor. Ekranları başına geçen milyonlarca futbolsever ise 22:00’da başlayan Hollanda-Türkiye maçını izleyebilmek için uydu ayarlamaları yapmaya başladı.  

TRT 1 KESİN FREKANS ÇÖZÜMÜ

TRT 1 şifresiz izlemek için tabii uygulamasını kullanabilirsiniz. Mail adresi ve şifre oluşturmak kayıt için yeterli oluyor. Böylece tabii uygulamasına girebilir ve ücretsiz olarak donmadan, kasmadan ve şifresiz Türkiye Hollanda maçını izleyebilirsiniz.

Bunun haricinde ise frekans güncellemesi yapabilir ve TRT 1’in şifresini kaldırabilirsiniz. Bu işlem için herhangi bir ücret ödemenize gerek yoktur.

TRT 1 şifresiz izlemek için uydu ayarlarınız şöyle olmalı:

UYDU TURKSAT 3A/4A

TRANSPONDER 11958/V/27500

İşte adım adım TRT 1 şifre kaldırma işlemi:

TRT 1 kanalını ayarlamak için öncelikle televizyonunuzun menüsünden 'Kanal Ayarları' veya 'Ayarlar' bölümüne girmeniz gerekmektedir.

Buradan 'TP Ekle' veya 'Transponder Ekle' seçeneğini bulup seçmelisiniz.

Ardından, Türksat 4A uydusu için gerekli olan frekans bilgilerini giriniz: Frekans 11794, Polarizasyon V (Dikey), Sembol Oranı 30000 ve FEC değeri 3/4. Bu bilgileri girdikten sonra, cihazınız kanalı belleğine kaydedecektir ve TRT 1 kanalını izleyebileceksiniz.

EURO 2024 maçlarını izlemek için bu ayarları yapmanız yeterli olacaktır. Eğer bu adımlar işe yaramazsa, TRT'nin resmi web sitesinden veya mobil uygulamasından canlı yayınları takip edebilirsiniz.

MİLLİ MAÇI NASIL İZLERİM (HOLLANDA-TÜRKİYE)?

Milli maçı izleyebilmek için TRT şifresini kaldırmanız gerekiyor. Böylece milli maç canlı olarak yayımlanacak. Hakemin düdüğüyle başlayacak mücadele saat 22:00’da başlayacak.