Michelin'den 3 yıldızı nasıl aldı? Serhat Doğramacı Ekol TV'de
Dünyanın prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden Michelin Rehberi 2025 İstanbul-İzmir-Muğla seçkisi, İstanbul'un popüler otellerinden birinde gerçekleşti. Serhat Doğramacı, Masterchef yarışmasına katılan şefler arasında Yeşil Michelin Yıldızı alan ilk kişi oldu.
"TARLADAN SOFRAYA"
Oylum Talu ile Hafta Sonu programına katılan Doğramacı, Michelin yıldızını nasıl aldığını anlattı. Ünlü şef "Gastronomide çıkabileceğiniz en büyük sahneye adım atıyorsunuz. Bu çok heyecan verici bir durum. Bodrum'da bir restoranımız var. Zaten bu ödüllerimizi oradaki dükkan adına aldık. İstanbul'da da hamburger restoranımız var. İstanbul - Bodrum arası gidip geliyorum. Biz Bodrum'da tam tam olarak tarladan sofraya deyimini tam anlamıyla yapmaya çalıştık. Dünya Türk gastronomisinin zenginliğini görsün istedik" dedi.
"EVDE NADİREN YEMEK YAPIYORUM"
Evde nadir yemek yaptığını belirten Serhat Doğramacı "Yemekleri eşim yapıyor. İnanılmaz güzel yapıyor. Kendisini çok geliştirdi o da pastacıydı. Mesleği bir ara bıraktı şimdi Bodrum'daki dükkanın pastane şefi. Bana bazen kızıyor onu eleştiriyorum diye. Ama tamamen mesleki deformasyon.
"MICHELIN YILDIZINDAN SONRA REZERVASYONLAR ARTTI"
Michelin yıldızından sonra rezervasyonların arttığını dile getiren şef "Şu an her gün 50 -100 kişiye kapalı olduğumuzu söylüyoruz bize kızıyorlar. 'Nasıl kapalı olursunuz, niye açmıyorsunuz?' diye sitem ediyorlar" şeklinde konuştu.
"EKİBİM İNANILMAZ MOTİVASYON DOLU"
İlerideki hedeflerinden bahseden Doğramacı "Bir seviyeden sonra ödüller çok güzel. Ama bir seviyeden sonra ödüller sizi misafirlerinizin önüne sunan bir etken. Ödüller bireysel olarak birşey kazandırmıyor. Ama ekipler o kadar mutlu oluyor ki onlara verdiği motivasyon inanılmaz. O sahneye çıkmak için 10 yıl boyunca kazanmış gibi çalışman gerekiyor. Ben o ceketi aldım eğer ben hayatımda birşey değişmiş ki davransaydım o ceketi hakketmiyordum. Çünkü zaten almış gibi çalışman gerekiyor. Hayatımızda birşey değişmiyor. Ama misafirlerimizin ilgisi arttı, ekibin motivasyonu arttı, gelecek planlarımız şekillendi" dedi.