Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), sosyal medya hesabından (X) yurt içinde tedavisi mümkün olmayan hastalar için bilgilendirmede bulundu. Kurumun X’teki paylaşımında “Yurt içinde tedavisi mümkün olmayan hastalarımıza yurt dışında tedavi imkanı sağlıyoruz. Bu durumda sağlık kurulu raporuna istinaden yurt dışında tedavi bedellerini Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında karşılıyoruz” denildi. 

Kurumun internet sitesinde de yurt dışındaki tedaviye ilişkin esaslar yer alıyor. Buna göre sağlık kurulu raporu ile il sağlık müdürlüklerine ya da Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne başvuruların yapılması gerekiyor. 

Tedavi için gerekli raporun temini için de geçilmesi gereken aşamalar şu şekilde ifade ediliyor:

• Sağlık Uygulama Tebliğinde belirtilen esaslar doğrultusunda tedavinin yurt içinde mümkün olmadığına dair ilgili sağlık kuruluşundan SUT eki “Yurt Dışına Tedaviye Gönderileceklere İlişkin Sağlık Kurulu Raporu” (EK-2/E-1) formatına uygun olarak hazırlanan sağlık kurulu raporunun temin edilmesi gerekir.

• Usulüne uygun düzenlenmiş sağlık kurulu raporu Ankara Şehir Hastanesi  ve İstanbul Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir Yenişehir Eğitim ve Araştırma Hastanesinden herhangi biri tarafından teyit edilecek ve daha sonra Sağlık Bakanlığınca onaylanacaktır. 

• Bu işlemler ilgililer tarafından yaptırılabileceği gibi, bağlı bulundukları ilin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğüne veya Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne teslim edilerek Kurumumuzca da yapılmaktadır.

• Sağlık kurulu raporları, teyit ve onay işlemlerinin tamamlanmasını müteakip hasta/yakını veya Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlüğüne intikal ettirilerek Genel Sağlık Sigortası Genel Müdürlük Makamının onayına sunulmaktadır.

Kurumun sayfasında onay ve hizmet bedellerine ilişkin esasların ayrıntıları da yer alıyor.