Meyve ve sebzelerin taze tutulabilmesi için birçok yeni teknolojinin geliştirilmesiyle birlikte buzdolabı fiyatları artış gösterdi. Alınan ürünlerin taze tutulması için çok bilinmeyen basit bir yol var. İşte yiyeceklerini ömrünü uzatmak için uygulanan o basit yöntemler…
DELİKLİ SAKLAMA KAPLARI KULLANIN
Sebze ve meyveleri hava geçirmez kaplarda saklamak çürüme sürecini yavaşlatırken bu kaplar nemin dışarı çıkmasını engelleyeceği için sebzelerin sağlıklı kalmasına da olanak sağlıyor. Öte yandan delikli kaplar ve poşetler kullanarak bu sebzelerin nefes almasını sağlayabilirsiniz çünkü bazı sebzelerin hava sirkülasyonuna ihtiyaç duyar.
SEBZE VE MEYVELERİ AYRI TUTUN
Sebze meyvelerin birbirinden farklı hızlarda olgunlaşma süreleri vardır hatta bazı meyveler etilen gazı salgılar. Bu gaz sebzelerin daha hızlı çürümesine neden olurken sebze ve meyveleri ayrı saklamak bazı sebzelerin ömrünü uzatacak.
SEBZELERİ KULLANMAYACAKSINIZ YIKAMAYIN
Sebzeleri yıkamadan saklamak çürüme sürecini yavaşlatırken yıkama işlemiyle hızlı buharlaşan nem sebzelerin daha hızlı çürümesine neden olur.
KAĞIT HAVLUYLA SAKLAYIN
Yeşil yapraklı sebzeleri nemli bir kâğıt havluya sararak saklamak bu sebzelerin daha nemli ve taze kalmasını sağlıyor. Öte yandan sebzelik kısmına yerleştirilen nem emici paketler de fazla nemin emilmesini sağlayarak sebzelerin çürümesine engel olabilir. Öte yandan buzdolabının sebzelik kısmını düzenli kontrol etmek ve bozulan sebzeleri dolaptan çıkarmak diğerlerinin çürümesini de engeller.