Uzmanı Ekol TV'de açıkladı! Bu karışım size cayır cayır yağ yaktıracak

Ramazan ayının gelişiyle birlikte beslenme uzmanları da sahur ve iftar vakitlerinde tüketilmesi gereken besinleri tek tek aktarıyor. Orucun vücudumuza pek çok faydası olduğunu belirten uzmanlar iftar sonrasında tüketilecek besinlere de dikkat çekiyor.
BASENLER İÇİN ZERDEÇAL GÖBEK İÇİN ZENCEFİL VE TARÇIN!
Oylum Talu İle Hafta Sonu programına konuk olan Diyetisyen Hatice Nur Ege, iftardan sonra tatlı isteğini kesecek çay tarifini de verdi. Ege "Sahur dengeli bir şekilde yapıldıysa zaten iftarda tatlı istenmeyecek. Fakat tatlı isteği geldiyse karbonhidrat tüketilmiş demektir. Ne kadar gluten veya karbonhidrat tüketirsek o kadar canımız tatlı çeker. Aslında bu insülin direncinin başlangıcıdır. Basenler için zerdeçal, göbek için zencefil ve tarçın kullanılabilir.
TATLI İSTEĞİNİ KESECEK ÇAY TARİFİ
İftar sonrası ise bir çaydanlık üstünde 4 dal kiraz sapı, 3 dal maydanoz, 2 adet çubuk tarçın, yarım elmanın kabuğu, yarım limonun suyunun üzerine 300 ml kaynar su döküp 5 dakika demlemeye bırakmanız gerekiyor. Bu çayın içerisindeki kiraz sapı süpürge görevi görüyor. İçerideki şekeri süpürür. Maydonoz çok iyi bir C vitaminidir. Günde 10 dal maydonoz yememiz gerekiyor. K1 ve K2 vitaminini karşılıyoruz" dedi.