Olimpiyatlarda yer alacak 102 sporcumuz Paris'e gidiyor. Düzenlenen törende Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz açıklamalarda bulundu.


Bakan Bak'ın açıklamalarından satırbaşları:

Sporun içinden gelen bir Cumhurbaşkanımız var. Son 22 yıldır pek çok spor salonu yapıldı. Güçlü olduğumuzu herkese göstereceğiz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak spora önem veriyoruz. Türk'ün gücünü göstereceğinize eminim.


Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz:

Her biriniz üstün başarılar getireceğinden eminiz. Tesislerimizin kalitesiyle Avrupa'nın en kaliteli ülkesi haline geldi. 4547 modern spor tesisimiz var. Kadın sporcularımız, erkek sporcularımızı geçmiş durumda. Kadın boks ve kadın güreş milli takımlarımızın en fazla katıldığı olimpiyat bu olimpiyat olacak. İlk kez kürek yarışında sporcumuz olacak. Sizlerin uluslararası başarılarınız arttıkça sizler gibi başarılı nice sporcunun yetişmesine vesile olacaksınız.


15 gün sürecek Paris 2024 olimpiyat oyunlarında birbirinden heyecanlı mücadelelere tanıklık edeceğiz. İstiklal Marşımızı dinletmeniz ve ay yıldızı bayrağımızı göndere taşımak için dualarımız sizinle olacak. Netice ne olursa olsun olimpiyatlara katılma başarısı gösteren her durumda kıymeti olduğunu ifade etmek isterim.