Tarım ve Orman Bakanlığı, yaptığı denetimler doğrultusunda gıdalarda bulunan zararlı etken maddeleri, kullanan şirketlerle beraber ifşa etmeye devam ediyor. Bakanlık halk sağlığını riske atan ürünlerin taklit ve tağşiş yapılıp yapılmadığını belirlemek için yaptığı incelemelerde, laboratuvar ortamında alınan numuneleri titizlikle analiz ediyor.
ÇİKOLATADA İLAÇ ETKEN MADDESİ ÇIKTI
Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar listesinde İstanbul ve Adana’da bulunan firmalarda zararlı maddeler çıktı. Buna göre, ginseng çikolatada ilaç etken maddesi, Kasap Sucuk’ta tek tırnaklı eti tespit edildi.
KAŞARDA NİŞASTA, TEREYAĞINDA BİTKİSEL YAĞ!
Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar listesinde İstanbul’da bulunan firmalarda taklit maddeler çıktı. Buna göre, tereyağında bitkisel yağ, kırmızı toz biberde yabancı madde, kaşar peynirlerde nişasta tespit edildi.