Soralarımızdan eksik etmediğimiz makarnalarla ilgili beslenme uzmanları bazı araştırmalar yaptı. Bazı uzmanlar makarnayı kilo aldırıcı ve sağlıksız olarak görürken, bazıları da dengeli beslenmenin önemli bir parçası olduğunu savunuyor. Peki en sağlıklı makarna türü hangisi? İşte yanıtı... 

Yeni Proje 31 Pnwh

ÖLÇÜLÜ TÜKETİLMELİ 

Beslenme uzmanı Rob Hobson'a göre, karbonhidratlar beslenmenin önemli bir parçası. Ancak tüm karbonhidratlar aynı değil. Beyaz makarna gibi hızlı sindirilen karbonhidratlar, kısa sürede açlık hissetmemize neden olabilir. Bu nedenle ölçülü tüketilmesi önemli. 

Yeni Proje 30 Ti81

EN SAĞLIKLI MAKARNA HANGİSİ?

Kepekli undan ya da tam buğday unundan üretilmiş makarnalar beyaz makarnalara kıyasla daha sağlıklı olduğu açıklandı. Tam buğday veya kepekli makarnalar, beyaz makarnalara göre daha fazla lif, vitamin ve mineral içerir. Sindirim sistemini düzenler ve tokluk hissi verir. Mercimek, nohut, kinoa gibi bakliyatlardan yapılan makarnalar, protein ve lif içeriği yüksektir. Glutensiz oldukları için çölyak hastaları ve gluten intoleransı olan kişiler tarafından da tüketilebilir. Makarnanıza sebzeler ekleyerek hem besin değerini artırabilir hem de daha doyurucu hale getirebilirsiniz.

MAKARNA SOSLARINA DİKKAT

Makarnayı yağlı ve kremalı soslarla değil, domates veya pesto soslarla tüketin. Makarnanıza tavuk, balık veya peynir gibi protein kaynakları ekleyerek daha dengeli bir öğün elde edebilirsiniz. Her öğünde aşırı miktarda makarna tüketmekten kaçının.