Avrupa Şampiyonası EURO 2024'te çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımımız, Hollanda ile kritik bir müsabakaya çıkacak. Ay-yıldızlılar, son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi ve şimdi Hollanda'yı geçerek yarı finale yükselmeyi hedefliyor. Teknik Direktör Vincenzo Montella, önemli maç öncesinde sahaya süreceği 11'i belirliyor. İşte Türkiye'nin Hollanda maçı muhtemel 11’i…


HOLLANDA-TÜRKİYE MAÇI NE ZAMAN, HANGİ KANALDA?

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) çeyrek final maçında Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada son 8 takım arasına kalan Türkiye, Hollanda'yı da geçerek yarı finale yükselmeyi hedefliyor. Başkentte yer alan Berlin Olimpiyat Stadı'ndaki maç, TSİ 22.00'de başlayacak.

MONTELLA KARARINI VERDİ!

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 çeyrek finalinde Hollanda ile karşılaşacak. Teknik direktör Vincenzo Montella, bu mücadelenin ilk 11'ini belirledi.

Ay-yıldızlı ekip, F Grubu'nu 2 galibiyet ve 1 yenilgi ile Portekiz'in ardından ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı.

Türkiye ile Hollanda arasında tarihlerinde 15. kez oynanacak olan bu karşılaşmada, ilk kez 1958'de yapılan özel maçla başlayan rekabette Türkiye 4, Hollanda ise 6 galibiyet aldı. 4 maç berabere sonuçlandı.

Bu müsabakalarda Türkiye'nin attığı 14 gole karşılık Hollanda 21 gol kaydetti. Hollanda ile Türkiye arasındaki çeyrek finalde maçı Fransız hakem Clement Turpin yönetecek.

Bu turu geçen takım, İngiltere-İsviçre eşleşmesinin galibiyle 10 Temmuz'da Dortmund'da yarı final mücadelesine çıkacak.

Öte yandan, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği iki maçlık men cezası nedeniyle ilk 11'de Samet Akaydin yer alacak. Ay-yıldızlı ekipte defans hattını Abdülkerim Bardakcı ve Samet Akaydin ikilisi oluşturacak.

Bu maç öncesinde ise Orkun Kökçü ile İsmail Yüksek, cezaları nedeniyle forma giyemeyecek.

TÜRKİYE MUHTEMEL 11’LERİ

Mert Günok, Mert Müldür, Abdülkerim Bardakcı, Samet Akaydin, Ferdi Kadıoğlu, Kaan Ayhan, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Barış Alper Yılmaz, Kenan Yıldız, Arda Güler.